You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Tırmanma’da Son Şampiyon Taner Şengezener

Tırmanma’da Son Şampiyon Taner Şengezener

2010 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 7. ve son ayağı olan Bozhane Tırmanma Yarışı, 29 Ağustos tarihinde İstanbul Otomobil Kulübü İSOK tarafından düzenlendi.

22 otomobilin kayıt yaptırdığı yarışta çoğu kategorilerin şampiyonları belli olmuştu. Fakat en hızlı araçların yarıştığı Kategori 5’in şampiyonunu bu son yarış belirleyecekti. Bu kategoride 2 favori isim arasından Cem Acar, rakibi Taner Şengezener’e göre puan avantajıyla bu son yarışa gelmişti. Yarışı bitirmesi halinde şampiyonluğu kesin gibiydi. Taner Şengezener ise tüm girdiği yarışlarda rakibini geçmiş, fakat yarış eksiği olduğu için puan olarak geride kalmıştı. Antreman turlarında yine en iyi zamana imza atan Şengezener, yarışın 1. çıkışını yapmak için aşağıya inerken rakibi Cem Acar’ın mekanik arızaya yenik düşmesiyle şampiyonluğu göğüsleyen isim oldu. Yarışın her iki çıkışında temposunu düşürmeyerek günün en iyi zamanını yapan Şengezener, hızlı pilotajıyla seyircilerin beğenisini kazandı. Aslan Acar’ın 2. olduğu yarışda,diğer Zavoli pilotu Bülen Gürkan lastik patlak bir şekilde finişe gelerek üçüncülükle yetindi.

Zavoli ana sponsorluğunda Castrol’un yardımcı sponsorluğunda yarışan Şengezener, 6. kez Türkiye Tırmanma Şampiyonu olarak, bir rekora daha imza attı.

Top