You are here
Home > WORLD > WRC > Raikkonen WRC’de Kalmak İstiyor

Raikkonen WRC’de Kalmak İstiyor

2011’de Formula 1’e döneceği söylentilerini yalanlayan Kimi Raikkonen tek amacının WRC’de yarışmaya devam etmek olduğunu söyledi.

30 yaşındaki Fin pilot F1’e dönmesiyle ilgili gerçeklik payı olan tek durumun Vitaly Petrov’un yerine Renault F1 takımına istenmesi olduğunu, ancak bunu da kabul etmediğini belirtti.

2007 Formula 1 Şampiyonu; Renault F1 takımının kendisiyle temasa geçilmesi konusunu kamuya duyurmasından rahatsız olduğunu belirtirken sözlerine şöyle devam etti: “Adımı kendi tanıtımlarını sağlamak amacıyla kullanmalarından çok rahatsızım. 2011 yılında Renault F1 takımında yarışmayı ciddi olarak hiç düşünmedim. Gelecek sezon bir Renault kullanmayacağımdan emin olabilirsiniz.” şeklinde sürdürdü.

WRC takip etmeye kararlı olan Raikkonen’in hangi takımda yarışacağı hala merak konusu. Monster World Rally Team ve MINI ile bağlantı halinde olduğu söylenen pilot için Citroen Junior yöneticisi Benoit Nogier; “Gelecek sezon ne yapacağına karar verecek olan tek kişi Kimi, şu an bir sözleşmesi yok. Bizimle kalmak isterse, biz de bir aracımızı ona teslim etmekten mutluluk duyarız.” dedi.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top