You are here
Home > TURKEY > Mahalli > İstanbul Şampiyonası’nda “Super” Ziyafet

İstanbul Şampiyonası’nda “Super” Ziyafet

İstanbul Otomobil Kulubü İSOK, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası hazırlıklarına devam ederken, diğer yandan yarışmacılar da, kendi hazırlıklarına sürdürüyor. Çok yüksek sayıda katılımın beklendiği 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nda sporun en gözde otomobili, Super2000’lerden de ciddi katılım bekleniyor.

Bursalı Şampiyon Ünal Şenbahar, şampiyona detaylarının açıklanmasından çok önce, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’na TokSport tarafından hazırlanan Fiat Punto Super2000 ile katılacağını açıklamıştı.

Hafta başında da camianın sevilen ismi Ahmet Kaya’nın Pegasus Racing’ten Serkan Yazıcı’nın yarıştığı Fiat Punto Super2000 ile 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nda Erhan Arıkan ile birlikte yarışacağını duyurmuştuk.

Castrol Ford Team Turkey’den Murat Bostancı’nın da, Yağız Avcı’nın Türkiye Şampiyonu olduğu Ford Fiesta Super2000’le İstanbul Şampiyonası’na katılması bekleniyor.

Ancak asıl sürpriz, Pegasus Racing elinde bulunan 2 Super2000’in de İstanbul Şampiyonası için kiralanmak üzere olduğu ve detayların görüşüldüğü haberinin gelmesi. Pegasus Racing’in elinde, geçen yıl Fiat Takımı’nda satın alınan Fiat Punto Super2000 ve bu yıl ERC Boğaziçi Rallisi’nde Luca Rossetti’nin kullanımı için İtalya’dan satın alınan Fiat Punto Super2000 bulunuyor.

Her iki otomobilin de İstanbul Şampiyonası’nda yarışacağı belirtiliyor. Pilotlarının kim olduğu, çok yakında RalliTürk okurlarına duyurulacak.

Böylece, İstanbul Şampiyonası’nda toplam 5 adet Super2000 mücadele edecek.

Top