You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ralli Heyecanı VIA/PORT İstanbul Rallisi’yle Devam Ediyor

Ralli Heyecanı VIA/PORT İstanbul Rallisi’yle Devam Ediyor

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası 3. yarışı İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından 2-3 Temmuz tarihlerinde organize edilecek. VIA/PORT, geçen senelerde olduğu gibi, bu sene de İstanbul Rallisi’ne ev sahipliği yapacak.

Cumartesi günü saat 16:00’da VIA/PORT Gençlik Meydanı‘ndan başlayacak yarış, 3 etabın 3’er kez geçilmesi ile organize edilecek ve Pazar günü yine VIA/PORT’da tamamlanacak. 132,15 km toprak zeminli Oruçoğlu, Ulupelit ve Mudarlı özel etaplarını geçecek yarışmacılar en hızlı olmak için yarışacaklar.

Servis alanı olarak VIA/PORT’un kullanılacağı yarışa, yoğun bir katılımcının yanı sıra, seyirci ilgisi de bekleniyor.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonasi Ege Rallisi ile başlamıştı. İzmir’in ardından İstanbul’da Boğaziçi Rallisi’nde yarışan sporcular üçüncü mücadelelerine İSOK’un organize ettiği VIA/PORT İstanbul Rallisi ile devam edecekler. Şampiyonada Yağız Avcı 45 puan ile birinci sırada. Ford’un pilotunu 95,45 puan ile Bonus Parkur Racing pilotu Ercan Kazaz takip ediyor. Şampiyonada üçüncü sırada VIA/PORT İstanbul Rallisi öncesi 26,20 puandaki genç pilot Murat Bostancı bulunuyor.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Hilmi Orbay yarış öncesi şunları söyledi: “İSOK köklü tarihi, birikimi, tecrübesi ve çalışkan ekibi ile yine ismine yakışan güzel bir yarış organizasyonu için çalışıyor. Bize destek veren VIA/PORT, Fiat, Ford, İstanbul Ticaret Odası ve Crowne Plaza’ya teşekkür ederiz.” dedi.

Amatör sporcuları, her zaman destekleyen İSOK, 32. VIAPORT İstanbul Rallisi’nde de amatör sporcuları unutmadı. Ulusal rallinin peşinden koşulacak olan mahalli ralli, 2 loop ve  88.10 km’lik özel etaptan oluşuyor.

Yarış aynı zamanda Historic Rally Şampiyonası’na da puan verecek.

Hafta sonu boyunca VIA/PORT’da spor heyecanı bir an durmayacak. Yarış otomobilleri servis alanında görülebilirken, AVM içinde sergi ve gösteriler yapılacak.

32. VIAPORT İstanbul Rallisi‘yle ilgili geniş bilgiye İSOK‘un resmi websitesi, www.isok.org.tr adresindeki YARIŞ ONLINE linkinden ulaşabilirsiniz.

Top