You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Abant Tırmanma Hazırlıkları Devam Ediyor

Abant Tırmanma Hazırlıkları Devam Ediyor

Türkiye Tırmanma Şampiyonası 4. Ayağı ANOK Abant Tırmanma Yarışı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde Bolu Valisi Sn. İbrahim ÖZÇİMEN’i ziyaret eden ANOK Başkanı Sn. Meriç DEMİRALP, 16 – 17 Temmuz’da Abant’ta düzenlenecek organizasyon hakkında bilgi verdi.

Bolu Valisi Sn. İbrahim ÖZÇİMEN, ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür ederken Bolu’nun böyle bir şampiyonaya ev sahipliğini başarıyla yapacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz iki sezon boyunca gözlemci raporlarından aldığı yüksek puanlarla kırılması zor rekorlara imza atan Abant Tırmanma Yarışı’nın bu yıl başarısını arttırması için yoğun bir çalışma yapılıyor.

Yarışma öncesi hazırlıklar ve izinlerin alınması sürecinde Bolu Valisi Sn. İbrahim ÖZÇİMEN’in yanı sıra Bolu Vali Yardımcısı Sn. Zeki KARACA, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sn. İsmail YAMANTÜRK, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Suat ÇELEN, Karayolları Şube Şefi Sn. İlkay AKTUĞ’u ziyaret eden ANOK Başkanı, mülki amirlerin ve yerel idarenin desteğinin organizasyonların başarısında en önemli etken olduğunu dile getirdi.

ANOK Başkanı Sn. Meriç DEMİRALP, Bolu’daki ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada uluslar arası bir vizyonda başarı kriterlerini referans alarak yola çıktıkları ve 16 – 17 Temmuz 2011 tarihlerinde üçüncü kez organize edilecek olan Abant Tırmanma Yarışı’nda yine yüksek hedefler belirlediklerini açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de desteği ile 5 km’lik parkurun son 1,5 km’sinin  asfaltının yenilendiğini ve zemin iyileştirme çalışmalarının yarış öncesi tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi. Önümüzdeki sezon yapılacak yarışmada parkurun tamamının kaliteli bir asfalt zemine sahip olacağını kaydeden DEMİRALP, iki yıl önce belirlediğimiz hedefler doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. Son adım ise otoban bariyeri ile parkuru çevrelemek olacak. Her sene üzerine eklemeler yaparak uzun soluklu bir projeye imza atmaya çalıştıklarını belirten ANOK Başkanı, parkurun fiziki yapısı dışında da bu yıl motorsporları tutukunlarını yine yenilikler bekliyor olacak dedi. Seyirci katılımının artması için çalışmalar yaptıklarını ve yoğun bir rekabet içinde geçmesini bekledikleri organizasyona sporcular, medya mensupları ve yarış severleri beklediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Uluslar arası bir vizyonla hedeflerin belirlendiği ve yoğun katılımın beklendiği yarışla ilgili detaylı bilgi ve dokümanlar çok yakında www.anok.org.tr adresinde yer alacak.

Top