You are here
Home > WORLD > SWRC > Hanninen Evinde Kazandı

Hanninen Evinde Kazandı

Finli Juho Hanninen kendi evinde koşulan yarışı zirvede tamamlayarak kötü başladığı sezonda Yunanistan’ın ardından ikinci yarışını kazanarak seri liderliğine oturdu.

Yarışın ilk iki gününde mücadele girişip rakiplerinden kopan Estonyalı Ott Tanak ve Hanninen, sekizinci etapta spin atarak motoru üç dakika boyunca çalışmayan Tanak’ın kopması ile tamamen Finli pilotun domine etmesi ile sona erdi.

Hanninen yarışın sonunda, “Son etaplarda gerçekten çok zorlayıcı oldu. Aracımızı kollayarak birazda zaman versek de finişe ulaştık. Ott’un mücadeleden erken kopması bizim tempomuzu düşürmemizi sağladı.” dedi.

Finişe seri ikincisi olarak ulaşan Çek martin Prokop ise, “Beklediğimizden daha iyi bir haftasonu idi. Açıkcası Juho’yu takip etmek pek mümkün olmadı. Bizde alabileceğimiz maksimum puan için yerimizi korumak için mücadele ettik.” dedi.

Üçüncü sırada ve üzgün olarak finişe ulaşan Ott Tanak ise, “İlk gün ve ikinci gün spin atana kadar her şey çok iyi idi. Kaybettiğimiz zamanı çıkarmak için elimizden geleni yapsak da Juho çok hızlı idi. Bu yarışı kazanmayı çok istiyorduk. Almanya’da elimizden geleni yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Hanninen 86 puanla seri liderliğine otururken, Prokop 68 punla ikinci, Tanak 55 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Ekiplerin sonraki mücadelesi ADAC Almanya Rallisinde 18-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşicek.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top