You are here
Home > WORLD > WRC > Polo R WRC, Ete Kemiğe Büründü

Polo R WRC, Ete Kemiğe Büründü

Frankfurt Uluslararası Motor Show’nun bu sene en çok ilgi çeken anı kesinlikle Volkswagen’ın yeni WRC aracı Polo R WRC’yi görücüye çıkardığı andı.

Alman üretici sene başında WRC’ye gireceklerini açıkladığında bütün dünyada ciddi bir heyecan oluşmuştu.

İlk çalışan prototipi Frankfurt’ta sergileyen firmanın motorsporları şefi Kris Nissen, “Şubat ayında üretime ilk başladığımızdan andan beri planlarımız içinde hareket ederek bugüne ulaştık. Dünyaya aracımızı ilk kez canlı olarak gösterdiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Nissen ayrıca İspanya Rallisi’nde start alacak pilotları da fuar sırasında ilan etti.

“Almanya Rallisi’nde çok iyi bir performans gösteren Christian Riedemann İspanya’da Fabia’nın direksiyonuna tekrar geçecek. Ayrıca yerel pilot Yeray Lemes de bu yarışta bizimle olacak. Lemes, WRC Akademi’de dikkat çekici işler yapıyor.” dedi.

2010 IRC Şampiyonu olan ve Polo R WRC’nin pilotlarından biri olmaya en yakın isimlerden olan Finli Juho Hanninen ise Fransa’da yeni WRC ile ilk test sürüşü yapma imkanını bulan isim oldu.

Hanninen, “Gerçekten çok etkileyici bir araç. Fabia ile benzer özelliklere sahip. Daha geliştirme aşamasının başında iken bile bu kadar dengeli ve güçlü olması beni çok mutlu etti.”dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top