You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > NEO MOTORSPOR, Eskişehir’de Yine Kürsüde

NEO MOTORSPOR, Eskişehir’de Yine Kürsüde

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı KYK Eskişehir Rallisi, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK‘un organizasyonu ile geçtiğimiz haftasonu yapıldı. 1 Ekim Cumartesi günü ESPARK AVM‘den start alan ekipler, 2 gün süren 267 km’lik yarışın ardından, 2 Ekim Pazar günü yine ESPARK AVM‘de finişe ulaştı. KYK, ESPARK ve BANAZ etaplarını 3′er kez geçen yarışmacılar, 130 km’lik özel etap mesafesi katetti. 53 ekibin kayıt yaptırdığı, 49 ekibin start aldığı KYK Eskişehir Rallisi‘ni 40 ekip tamamlamayı başardı.

Hayaller Gerçektir ve Liqui Moly’nin ana sponsorluğunda yarışan NEO MOTORSPOR; Eskişehir Rallisi’nde yine kürsüye çıktı, kupayla ve puanla evine döndü.

Eskişehirli Buğra Banaz kendi şehrinde, NEO MOTORSPOR’un en hızlı sporcusu oldu. Kuzeni Şahin Yılmaz’la yarışan Buğra Banaz, Ford Fiesta ST ile ralliyi genel klasmanda 14. sırada, Sınıf 5’te de 2. sırada tamamladı. Jr.Banaz, rallinin en hızlı Eskişehirlisi oldu.

Yine Eskişehirli ekip, Serhan Türkan – Taner Oylukan ikilisi, yine Ford Fiesta ST ile ralliyi genel klasmanda 17. sırada, Sınıf 8’de de 2. sırada bitirdi.

İlk gün yarışın en dikkat çekici zamanlarına imza atan Bursalı ekip Tezcan Dalfidan – Eda Özer, ilk gün etabında iki aksını birden kırıp, yarışa veda etse de, ikinci gün Superally ile yarışa geri döndü. Pazar günü fırtına gibi esen Tezcan Dalfidan – Eda Özer ikilisi, kaybettiklerini zamanı kazanıp, klasmanda üst sıralara tırmandı ve yarışı genel klasmanda 20. sırada, Sınıf 8’de de 3. sırada tamamlayarak, kürsüde kupayla tamamladı.

Fiat Palio ile yarışan Can Altınok – Gökay Gökşen ikilisi de Sınıf 9’un birincisi olarak ralliyi tamamladı. Hayatının ilk rallisinde birincilikle tanışan genç ekip, potansiyellerini ortaya koydu.

Ford Fiesta ST ile yarışan baba oğlu ikili, Furkan Atik – Haldun Atik, yaşadıkları sorunlar sebebiyle zaman kaybetse de, Sınıf 8’de 4. olarak yarışı tamamlamayı başardı.

NEO MOTORSPOR Takım Direktörü Adil Küçüksarı; “NEO MOTORSPOR ekiplerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu kadar süratli etapların olduğu bir yarışta, çok iyi zamanlara imza atarak, takımımızı çok iyi şekilde temsil ettiler ve bir kez NEO MOTORSPOR’a puanlar ve kupalar kazandırdılar. NEO MOTORSPOR yükselen başarı grafiğiyle, sporun en başarılı takımları arasındaki yerini alıyor.” dedi.

KYK Eskişehir Rallisi’nin sonuçlarına Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK’un resmi web sitesi, www.esok.org.tr adresinden veya yarışın resmi web sitesi www.eskisehirrallisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Top