You are here
Home > WORLD > WRC > Hirvonen Citroen’de

Hirvonen Citroen’de

10 zafer kazanılan 2011 sezonundan sonra Cıtroen Sport gelecek sezon için yeni ekibin takıma dahil olmasıyla dikkatini 2012’ye çevirdi.

Citroen Sport, Sebastien Ogier  ve Julien Ingrassaa  ile olan işbirliğini 2011 sezonunun sonunda bitirme  kararı aldı.

2012 ve 2013’te Sebastien Loeb ile Daniel Elena’nın takım arkadaşları Mikko Hirvonen ve Jarmo Lehtinen olacak. Finliler, 2009 ve 2011’de Dünya Şampiyonu olmuşlardı. 14 zaferleri ve 124 yarışta 51 podyum finişleri var.

Citroen Sport Direktörü Olıver Quesnal; “Sebastien Ogier ve Julien Ingrassia’nın gidişini görmek bütün takım için duygusal oldu. Citroen onları eğitti. İlk başta JWRC’de sonra Citroen Junior Takımı’nda ve Citroen Dünya Ralli Takımı’nda birlikte olduk. 5 zafer ile çok güzel sezon geçirdiler.  8. Dünya Şampiyonluklarını yakalayan Sebastien Loeb ve Daniel Elena’nın yanında büyük  katkıları oldu. Şimdi Mikko Hirvonen ve Jarmo Lehtinen’e hoşgeldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onlar bizim son 4 sezondur en büyük rakibimiz oldular ve onların da katkılarını dört gözle bekliyoruz. Mikko çok yetenekli bir pilot. Onun tecrübesi bizim savaşımıza çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Top