You are here
Home > WORLD > ERC > R5 Sınıfı Hareketleniyor

R5 Sınıfı Hareketleniyor

Eurosport Events’in yayın haklarını almasının ardından bir anda ilgi çekici hale gelen ERC / Avrupa Ralli Şampiyonası, fabrika takımlarının dikkatini çekmeye başladı.

Fiesta R5’in geliştirme çalışmalarına hız veren M-SPORT’un patronu Malcolm Wilson; “2013’te Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bazı yarışlarına 2 otomobille katılmayı düşünüyoruz. Tüm sezon olmasa da, mümkün olan en fazla yarışa takım olarak değil, özel katılımcı olarak katılmayı hedefliyoruz. FIA’nın Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yaptığı değişiklikler bir anda şampiyonayı ilgi çekici hale getirdi. R5 otomobiller Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en dikkat çekici argümanı olabilir” dedi.

R5 sınıfı için ilk atağı yapan Peugoet, 208 R5 modelini geçtiğimiz günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı.

M-SPORT da, Fiesta R5 çalışmalarına başladığını geçtiğimiz ay duyurmuştu.

Fabia S2000 ile sayısız zafer kazanan Skoda da, Fabia’nın yeni modeli üzerine inşa edilecek R5 çalışmalarına başladı.

Aynı şekilde Toyota ve Renault’nun da R5 projesine start verdiği söyleniyor.

Satın alma ve yarıştırma maliyetleri açısından çok avantajlar sunan R5 sınıfı otomobiller, 5 ileri sıralı şanzımanı ve 4 çeker turbo motoruyla bir zamanların N4 sınıfı için gelişmiş bir alternatif olarak görünüyor.

Üreticiler tarafından; “mühendis gerektirmeyen” otomobil olarak lanse edilen R5 otomobiller, her ülkede ve çeşitli garajlarda üretici ve mühendisi desteğine gerek duymadan, ekonomik olarak yarıştırılmaya hazır olarak tasarlanıyor.

Top