You are here
Home > WORLD > WRC 2 > Al Kuwari Sezona Zaferle Başladı

Al Kuwari Sezona Zaferle Başladı

Geçtiğimiz sezonlarda S-WRC olarak bildiğimiz seri yeni adı ile WRC2 Meksika’da sezonun üçüncü mücadelesinde, Abdulaziz Al Kuwari (Abdülaziz El Kuvari) bu serideki ilk yarışında Ford Fiesta RRC ile ezici bir farkla zafere ulaştı.

Abdulaziz Al KuwariKatarlı sürücü 23 özel etabın 21’den zafer ile ayrılırken, 9 dk’dan fazla bir farkla en yakın rakibi Nicolas Fuchs’un önünde rahat kazandı.

Katarlı pilot; “Meksika’nın çok daha zorlu olmasını bekliyorduk. İyi başlayıp hatasız finişe ulaştık. Ford Fiesta RRC mükemmel çalıştı. Tabiki 400 km. boyunca hiç hatasız not okuyup beni finişe getiren Killian Duffy’i unutmayacağım.” dedi.

Mitsubishi Lancer EVO IX ile ikinci olan Fuchs’un sekiz dakika ardından fren problemleri yaşayan Ricardo Trivino da üçüncü sırada finişe ulaştı. Armin Kremer üçüncü gün direksiyon problemleri ile yarışdışı kalırken Rally2 ile geri dönerek dördüncü olmayı başardı.

Yarışın ardından Sepp Wiegand 40 puanla lider iken, Meksika’dan puanla dönen Yuriy Protasov 37 puanla ikinci Ricardo Trivino 31 puanla üçüncü oldu.

Serinin bir sonraki ayağı 11-14 Nisan tarihlerinde koşulacak olan zorlu Portekiz Rallisi olacak.

Aykut Bilir

 

Top