You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Rallide Perde İzmir’de Açılıyor

Rallide Perde İzmir’de Açılıyor

2013 Ege Rallisi Afis2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Ege Rallisi, 06-07 Nisan tarihlerinde 65 ekibin katılımı ile İzmir’de gerçekleştiriliyor.

Kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen Ege Rallisi, 06 Nisan Cumartesi günü saat 16:30’da Forum Bornova’dan verilecek seramonik start ile başlayacak. 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi, toplam uzunluğu 327,88 kilometre olan asfalt zeminli parkurda, 2 kısım ve 8 özel etap üzerinden koşulacak…

35 ulusal, 5 historic, 19 Tosfed Kupası ve 6 Ege Kupası olmak üzere toplam 65 ekibin start alacağı organizasyonda, Castrol Ford Team Türkiye, Pegasus Racing, Bonus Unifree Parkur Racing, Tok Sport Türkiye, GP Garage MyTeam, Neo Motorspor ve Team 47 Motorsport olmak üzere 7 takım mücadele edecek.

İzmir Kaya Termal Otel’in Ralli Merkezi olarak kullanılacağı yarışın servis alanı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Balçova’daki İnciraltı Kent Ormanı olacak. 07 Nisan Pazar sabahı 08:30’da servis alanından Seferihisar bölgesine yönelecek olan ekipler, toplam uzunluğu 105,10 km. olan 8 özel etapta mücadele edecekler.

2013 Ege Rallisi Yaris PlakasiYeni sezonun ilk ulusal rallisi, Türkiye Historic Rally Şampiyonası takipçilerine ev sahipliği yaptığı gibi, bu yıl uygulamaya konulan Tosfed Ralli Kupası’nın 2. yarışına da puan verecek. Ayrıca 4 yarıştan oluşacak Ege Ralli Kupası’na da puan verecek olan 2013 Ege Rallisi ile ilgili detaylı bilgi ve canlı sonuçlara EOSK resmi web sitesi www.eosk.org.tr den ulaşılabilir.

Top