You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Volkswagen Rallikrosa Başlıyor

Volkswagen Rallikrosa Başlıyor

VW Polo WRC RallycrossGeçtiğimiz yazdan bu yana aktüel otomobillerini bu yönde geliştirmeye başlayan Volkswagen Motorsport, aktivitelerini Amerikan Global Rallycross Serisi’ne girerek artırıyor.

Monte Carlo Rallisi öncesi Wolfsburg’da yapılan “Ünvan Koruma Toplantısı” VW CEO’su Martin Winterkom ve Geliştirme Şefi Heinz-Jakob Neußer’in katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının ana konusu Dünya Ralli Şampiyonluğu ünvanını korumak üzerine olsa da, Jost Capito’nun ajandasında 2014 için yeni aktivitelerde bulunmaktaydı.

Andretti Motorsport ile beraber Global Rallycross sersinde yer alacaklarını belirten Capito, motorporlarının Amerika ve Avrupa arasında önemli farklılıklar gösterdiğini ve sporda sadece Avrupa’da bulunmanın yeterli olmadığını, bu nedenle Amerikalı motorspor severlerle buluşmak üzere Birleşik Devletler’de gelişmekte olan rallycross serisi GRC’ye katılma kararı aldıklarını bildirdi.

Başlangıçta geliştirilmiş VW Polo WRC ile mücadele edecek takım, rallikros için hazırlanmış Beetle ile yarışmayı planlıyor.

İki pilotun mücadele edeceği şampiyonada, henüz pilotlar açıklanmamış olsa da Capito’nun Ford zamanı beraber çalıştığı Tanner Faust’a takımda yer vereceği tahmin ediliyor.

Takım ve şampiyona hakkında tüm detayların resmi olarak Volkswagen tarafından, 8-17 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Chicago Auto Show esnasında açıklanması bekleniyor.

Gökhan Saraçoğlu

Top