You are here
Home > WORLD > WRC > Malcom Wilson: “Ogier Yenilmez”

Malcom Wilson: “Ogier Yenilmez”

Malcolm Wilson

Malcom Wilson, uzun yıllardır ralli dünyasının içinde bulanan bir isim ve bu daldaki otoritelerden birisi. Wilson, Alman Ralli Takımı Volkswagen ve Ogier’in güçbirliğinin bu sezon için yenilmez olarak göründüğünü açıkladı.

Ford markasının spordan çıkmasını takiben Fiesta WRC otomobilin geliştirilmesini istediği gibi yapamayan M-Sport, geçtiğimiz yıl bazı umut vadeden sonuçlar almış olsa da, hatta bazı zamanlarda zafere çok yaklaşmış olsalar da, bunların sadece Ogier’in problemi olduğu zamanlarda olabildiğini söyleyen Wilson, bu sezon ve önümüzdeki sezon Ogier’i alt edebilecek bir pilot bulunmadığını da dile getirdi.

M-Sport’un araç geliştirme çalışmalarının dondurulduğunu belirten Wilson, yeni motorun kendilerine çok faydalı olacağını düşündüğünü fakat çalışmaların dondurulduğunu buna rağmen bu dondurmadan da açıkçası memnun olduğunu, bunun kendilerine ve Citroen Takımı’na aradaki farkın açılmasından dolayı faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

M-Sport Ford WRCM-Sport makyajlı Fiesta WRC’yi test etmiş fakat kapsamlı bir geliştirme yapılmamıştı. Şu an için otomobilde bir değişiklik yapılmasını söz konusu olmadığını söyleyen Wilson, hali hazırda motor ve şasi üzerinde yapabilecekleri bazı değişiklikleri koz olarak ellerinde tuttuklarını, şu an için onları kullanmaya gerek görmediklerini fakat icap ettiği takdirde kullanabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl sonbaharından bu yana Nasser Al-Attiyah ve Katar sermayesi ile aralarında gergin bir durum oluştuğunu söyleyen Wilson, geri dönüş konusunda henüz kesinlik olmadığını, görüşmelerin devam ettiğini nasıl bir sonuç alınacağı konusunda şu an kimsenin fikri olmadığını da sözlerine ilave etti.

M-Sport’un şu anda müşteri otomobilleri satışı ile hayatını yürüttüğünü belirten Wilson, çok yakın zamanda üç WRC otomobil sattıklarını fakat esas gelirin R5 ve RRC otomobiller kanalıyla sağlandığını belirtti.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2w_CTh38hO8[/youtube]

Top