You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Rallikros Tozu Dumana Kattı

Rallikros Tozu Dumana Kattı

TurkeyRX-611–12 Ekim 2014 tarihleri arasında ülkemizi ilk defa ziyaret eden ve dünyanın en heyecanlı motorsporlarından biri olan FIA Dünya Rallikros Şampiyonası 18.000 kişilik seyirci rekor sayısıyla Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşti.

Çiseleyen yağmura rağmen SuperCar kategorisinde heyecan doruktaydı. Andreas Bakkerud 11. etabı, son derece hak edilmiş bir zaferle birinci olarak tamamladı. Timmy Hansen ikinci olurken Toomas Heikkinen üçüncü sırada yer aldı.

TurkeyRX-2Dünya Ralli Şampiyonu olan ve Rallikros Şampiyonası’nda  birinciliğini garantileyen ‘Hollywood’ lakaplı Petter Solberg finalde yaşadığı mekanik bir arıza sebebiyle ilk turda yarışı bırakmak zorunda kaldı.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda, tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde ülkemizi başarıyla temsil eden Türk pilot Yiğit Timur üçüncü eşleşme turunu ve yarı finali birinci olarak bitirerek finale çıkmayı başardı. İkinci sırada başladığı final turunda atak yapan ve rakibiyle girdiği mücadelede 19 puan alarak toplam puanını 94’e yükselten Yiğit Timur, şampiyonayı altıncılıkla bitirdi.

TurkeyRX-4Dün gerçekleşen yarışa istinaden Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak,

”Bu sene ilk defa ülkemize getirmiş olduğumuz FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nı iki gün boyunca 18.000 kişi ziyaret etti.  Dünyaca ünlü pilotların katılımıyla gerçekleşen yarışımız önümüzdeki 3 sene boyunca yine Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek.  Yarışımıza istinaden başta efsane pilot Petter Solberg olmak üzere takımların yapmış olduğu pozitif yorumlar ve Intercity İstanbul Park yarışının, bugüne kadar gerçekleşen yarışlar arasında, kalitesi ve standartları ile en iyi yarış seçilmiş olması bizi çok mutlu etti” dedi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gnmlD7akjdE&list=UUFD78OTzB27H5HD4cjMp2JQ[/youtube]

Top