You are here
Home > MOTORSPORT > Alanya Offroad’u Çok Sevdi

Alanya Offroad’u Çok Sevdi

TOS5-GK12014 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda 5.yarış, Ankara Offroad Kulübü organizasyonu ile 11-12 Ekim tarihlerinde 22 ekibin katılımı ile Alanya Türkler Beldesinde gerçekleştirildi…

Ankara Doğa Sporları ve Offroad Kulübü ANDOFF tarafından Alanya Offroad Kulübü’nün katkılarıyla organize edilen 2014 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 5.Ayağı hafta sonu Türkiye’nin turizm kenti Alanya Türkler’de yapıldı.

İlk kez bir Akdeniz kentinde koşulan yarışlar, Türkler Mahallesi’nde şampiyona için özel hazırlanan parkurda gerçekleştirildi. 4 ayrı kategoride 22 aracın katılımıyla düzenlenen yarışlarda ekipler 2 gün boyunca toplam 66 kilometre yol kat etti.

TOS5-GK2Yarışlar sonunda genel klasmanda Mitsubishi L200 ile İsmail Ayhan-Cemal Akagündüz ikilisi ilk sırada yer aldı. İkinciliği Jeep Cherokee ile Hüsnü Taylan-Hasan Taylan ikilisi elde ederken, Suzuki Vitara ile Caner Akkafa-Malik Akkafa ikilisi podyumu üçüncü olarak tamamlayan ekip oldular. Sınıf 1’de Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu birinciliği, İskender Gümüş-Salih Turan ikinciliği, Murat Balcı-Tayfun Keser üçüncülüğü elde etti. Sınıf 2’de Caner Akkafa-Malik Akkafa birinci, İrfan Özdemir-Beytullah Özener ikinci, Onur Alptekin-Hayri Tekin üçüncü oldu. Sınıf 3’de Yunus Ayhan-Bilal Karamemiş birinciliği, İsmail Ayhan-Cemal Akagündüz ikinciliği, Ahmet Özsoy-Ali Özsoy üçüncü sırada yer aldılar. Sınıf 4’de ise birinciliği Hüsnü Taylan-Hasan Taylan, ikinciliği Ahmet Karaca-Serdar Karaca ve üçüncülüğü de Mehmet Vurulmuş-Zeynel Doğuçam elde etti. Dereceye giren sporcular ödüllerini Lonicera World Otel’de düzenlenen törende aldı.

2014 Türkiye Offroad Şampiyonası, 01-02 Kasım’da İstanbul ve 29-30 Kasım tarihlerinde Sakarya’da düzenlenecek yarışlar ile sona erecek.

Top