You are here
Home > MOTORSPORT > Castrol KTM Dakar Takımı Start’a Hazır

Castrol KTM Dakar Takımı Start’a Hazır

Castrol KTM Dakar Team Turkey 01Castrol KTM Dakar Takımı, 2015 yılında 37nci kez gerçekleştirilecek olan dünyanın en zorlu rallisi Dakar’da start alıyor.

Arjantin, Bolivya ve Şili’den geçerek tekrar Arjantin’de sona erecek olan, dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak bilinen Dakar Rallisi 04 Ocak – 17 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek. Motosiklet, araba, kamyon ve quad kategorilerinde araçların yarıştığı Dakar Rallisi’ne bu yıl Türkiye’den motosiklet kategorisinde, Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan’dan oluşan Castrol KTM Dakar Takımı da katılıyor.

Motosiklet, araba, kamyon ve quad kategorisinde toplam 414 aracın katılacacağı zorlu ralli bu yıl 37inci kez, Güney Amerika’da ise 7inci kez start alacak. Arjantin, Buenos Aires’den start alacak pilotlar 9.000 kilometreden fazla bir mesafeyi üç ülkede, çöl, toprak yol, zorlu nehir yatağı ve 4.000 metre civarı dağ geçitlerini aşarak kat ettikten sonra tekrar Arjantin, Buenos Aires’de finiş noktasına gelecekler.

2015 yılı için Castrol KTM Dakar Takımı, Dakar tecrübeli pilot Selçuk Bektaş liderliğinde Koray Özkaplan ile beraber bu büyük mücadelede yer alacak. Castrol KTM Dakar Takımı’ndan Koray Özkaplan’ın “insanın kendiyle verebileceği en büyük mücadele” olarak tanımladığı Dakar’da hedef finiş görmek.

Castrol KTM Dakar Team Turkey 02Yarış: Bir Castrol Geleneği

Dünya çapında motor sporlarının lider destekçilerinden biri olan Castrol, Türkiye birimi aracılığıyla bu önemli yarışta bir Türk takımına sponsor olarak 100 yıllık motor sporları geleneğine bir sayfa daha ekledi. Castrol KTM Dakar Takımı’na Power 1 markasıyla destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Castrol Türkiye ve Orta Asya Direktörü Kerim Kermen şunları söyledi: “Motor sporları Castrol için büyük bir heyecan ve tutku, motor sporları bizim şirket DNA’mızda var. Motor sporlarındaki zorlu şartlar ve koşullar teknolojimizin sınırlarını zorlamamızı sağlıyor. Yarış parkurları bizim için bir laboratuvar ve test ortamı. Yağlarımızın gücünü sürekli geliştirmesi ve kanıtlaması için en iyi doğal ortamın motor sporları olduğunu biliyor ve buna uygun hareket ediyoruz. Castrol KTM Dakar Takımı da bu anlamda bize önemli bir deneyim sağlayacak. Globalde yer aldığımız motor sporları sponsorluklarının yanı sıra Dakar gibi dünyanın en zorlu rallisinde lokal olarak stratejik işbirliği içinde olduğumuz KTM motosikletleri ile ülkemizi temsil edecek takımın bir parçası olmak bizim için çok önemli.” 

Castrol KTM Dakar Team Turkey 032014 Başarıları 2015’e Hazırlık 

2014 yılı boyunca farklı uluslararası rallilere katılarak tecübe ve tekniklerini geliştiren pilotlar, en son katıldıkları Abu Dhabi Desert Challenge’da kendi kategorilerinde Selçuk Bektaş birincilik ve Koray Özkaplan dördüncülük ile geri döndüler.

Yaklaşık iki yıldır hazırlıkları süren projenin; aktif yarışlar, fitness programları ve garajda teknik hazırlıklarla geçirilen günleri sonunda pilotlar Dakar’ın tüm katı gerekliliklerini yerine getirerek 2015 yılı için start numaralarını almaya hak kazandılar. Castrol KTM Dakar Takımı pilotları Selçuk Bektaş 131 ve Koray Özkaplan 166 numarayla start alarak dünyanın en zorlu rallisini bitirmek için 164 motosiklet pilotu ve toplam 414 pilotla beraber mücadele edecekler. Takımın bu büyük mücadelede kullanacakları motosikletleri ise 30 LT yakıt tankı, özel amortisör ve navigasyon sistemi ile Spormoto teknik ekibi tarafından Dakar için özel olarak hazırlanmış KTM 450 EXC’ler.

2015 Dakar için stratejilerini “bireysel başarı öncelikli takım sürüşü” olarak ifade eden Dakar tecrübeli Castrol KTM Dakar Takımı pilotu Selçuk Bektaş, önceliklerini, her pilotun kendi temposu ile devam etmesi, gerektiği yerde de birbirlerine destek olarak, hedeflerinin Buenos Airese’teki finiş çizgisine takım olarak ulaşmak olduğunu belirtti.

İlk kez Dakar Rallisi’ne katılacak olan Koray Özkaplan, bireysel hedefini; öncelikle Dakar’ın ilk hafta sonu verilen ‘rest day’e ulaşıp daha sonrası için ilk haftanın tecrübesine göre finiş görebilecek pilotajla ikinci haftaya devam ederek takım olarak finiş görmek olarak belirledi.

Castrol KTM Dakar Team Turkey Pilotlar131 Selçuk Bektaş:
2005-Türkiye Enduro Şampiyonası
2008-International Six Days Enduro
2010-Romaniacs
2010-Transanatolia
2011-Abu Dhabi Desert Challenge
2011-Transanatolia +450 cc Birincisi
2011-Avrupa Cross Country Şampiyonası Serres Yarışı, 450 cc İkincisi
2012-Dakar
2012-Romaniacs
2012-Transanatolia
2013-Transanatolia
2014-Abu Dhabi Desert Challenge +450 cc Birincisi
2014-Transanatolia +450 cc Üçüncülüğü

Castrol KTM Dakar Team Turkey Logo166 Koray Özkaplan:
2008 -International Six Days Enduro Yunanistan (Türk Milli Takımı)
2008-Türkiye Enduro Şampiyonası
2008-UEM Eurocup Supermoto Bulgaristan
2009-TMF Enduro Şampiyonası
2011-Türkiye Enduro Şampiyonası
2011-Transanatolia Rally Raid Türkiye
2012-Evia Rally Raid/ Balkan Ralli Kupası Yunanistan
2013-Hellas Rally Raid/ Balkan Ralli Kupası Yunanistan
2014-ADDC +450 Klasman dördüncülüğü
2014-Merzouga Rally

Dakar Rallisi süresince Castrol KTM Dakar Takımını www.dakar.com adresinden canlı takip edebilirsiniz.

Castrol Motor Sporları Hakkında:

Dünyada motor sporlarına destek veren şirketlerin başında gelen Castrol, bu alanda hem global hem de ulusal düzeyde takımlara sponsor olmaktadır. Dünyada 100 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak motor sporlarını destekleyen ve  sayısız başarılar elde eden şirketin genlerindeki yarışçı ruh iş modelinin en önemli parçası olarak ifade edilmektedir. Her zaman en ileri teknolojide, performans odaklı, yenilikçi ürünler sunma misyonuna sahip olan Castrol için sektöründeki liderliğin en önemli platformları motor sporları ve dünyanın önde gelen otomotiv devleriyle ortak mühendislik çalışmaları yürütmesidir. Global ve yerel OEM ortaklarıyla birlikte yarış ve benzeri projelerde yer alan şirket, Castrol Power1 yağı ile Castrol KTM Dakar Türkiye Takımı’nın yanında olacak.

Top