You are here
Home > WORLD > ERC > ERC’den Bireysel Sürücülere Para Ödülü

ERC’den Bireysel Sürücülere Para Ödülü

FIA ERC2015 Avrupa Ralli Şampiyonası Ocak ayının 4’ü ile 6’sı arasında Avusturya başlayacak. Bu yıl içinde sürprizler barındıran şampiyonada 200.000 € para ödülü ve daha fazla TV yayını yapılacak.

ERC’nin resmi yayın hakları sahibi Eurosport Avrupa Şampiyonası kovalayacak bireysel katılımcıları desteklemek amacıyla finansal yardımlar yaparak şampiyonayı renklendirmeyi planlıyor.

Eurosport Events tarafından sezon boyu desteklenecek olan özel sürücüler ve takımların, şampiyonaya katılımını sağlamak ve masraflarını aşağı çekmek amacıyla yapılmakta. Yakın ralli tarihinde uluslarası bir şampiyonada ödül sistemiyle yarışmacıların desteklenmesi ilk defa hayata geçiliyor.

Yarış başı 20.000 € ödül dağıtılacak, dağılım resmi genel klasman sonucuna göre en iyi yedi bireysel sürücü arasında aşağıdaki şekilde dağıtılacak.

Birinci 7.000 €
İkinci 5.000 €
Üçüncü 3.000 €
Dördüncü 2.000€
Beşinci 1.000€
Altıncı 1.000€
Yedinci 1.000€

Ödül almaya hak kazanan pilotların ERC’ye kayıt olması ve herhangi bir üretici desteğine sahip olmaması ilk şart ayrıca pilotların ERC’nin resmi destekçileri olan Michelin, Pirelli veya Yokohama lastik markalarından birini kullanma şartı aranmakta. Ayrıca katılımcıların ulusal şampiyonaları da kovalamamaları gerekmekte.

2015 sezonunun bir başka iyi haberi ise Eurosport ERC’nin TV yayınlarını arttırması her yarıştan bir gün önce yarışla ilgili dikkat çekici ön yayınlar yapılacak. Her gün sonu yapılan 26 dakikalık gün özetlerine ilave 13 dakikalık ek yayın konulacak bunun dışında “Inside ERC” adında bir magazin programıyla desteklenecek. Bu program ise yarışı takip eden haftanın Salı akşamları yayına girecek.

ERC’nin Gençler Şampiyonası’nı takip eden pilotların bu uzatılan TV yayınlarından yararlanması sağlanacak. Eurosport’ta şuan yer verilen 15 dakikalık bölüme ek olarak gençler için ayrı bir ön gösterim programı hazırlanacak.

Konu hakkında bilgi veren ERC kordinatörü Jean-Baptiste Ley ERC’yi tüm takım ve sürücüler için ulaşılabilir kılmayı hedeflediklerini belirtti. Para ödülünün heyecanı arttırdığını ayrıca konuya destek olan iş ortaklarının da bireysel sürücülere destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Eurosport’un TV yayınlarının arttırmasının ise ERC’ye ve ona katılan takımlar, sponsorlar ve diğer iş ortaklarına ayrı değer katacağını düşündüklerini belirtti.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lfohaXBCyaI[/youtube]

Top