You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Avrupa Lastik Ralli Takımı Sezonu Açıyor

Avrupa Lastik Ralli Takımı Sezonu Açıyor

Murat-Gunarslan-Ralli-2015-Rally-102015 ralli sezonu 34 Otomobil Sporları Kulübü’nün düzenleyeceği Rally34 ile başlıyor. Geçen yıl ilk defa düzenlenen ve çok beğeni kazanan Rally 34 , 28-29 Mart tarihlerinde yine Şile bölgesindeki sevilen efsane etaplarda organize edilecek.

Avrupa Lastik Continental tarafından desteklenen Murat Günarslan – Erhan Arıkan ikilisi, Fiat Palio otomobilleriyle yarışta zafer için mücadele edecek. Ralli sporunun en tecrübeli isimlerinden biri olan Murat Günarslan, bu yıl TOSFED Ralli Kupası kapsamındaki 8 yarışa Avrupa Lastik Continental sponsorluğunda katılacak. Günarslan’ın hedefi tüm yarışları kürsüde tamamlayıp, sezonu şampiyon olarak tamamlamak.

Bu yıl yine otomobil sporları dünyası için efsane özelliği taşıyan Teke ve Yazımanayır Köyleri civarındaki etaplarda koşulacak yarışta, geçen yıl olduğu gibi rekor yarışçı ve seyirci katılımı bekleniyor. İki özel etabın üçer kez geçilmesi ile düzenlenecek Rally34, yılın ilk rallisi olması sebebiyle Tosfed Ralli Kupasını takip eden ekipler için oldukça önemli. Rally 34 test ve nostalji amaçlı sürpriz katılımcılar için ise açık grupta yarışma imkanı verecek.

Murat-Gunarslan-Ralli-2015-Rally-06Yarış, hızlı karakteri ile birçok sporcunun ve otomobil sporu sevenlerin gönlünde efsane özelliği kazanmış Teke özel etabı ile başlayacak. Kulüp yönetimi bu yıl Sparco adı verilen bir başka efsane etap Yazımanayır ile yine nostaljiyi sürdürecek. Rally 34 her iki özel etabın üçer kere geçilmesi ile 80,10 km lik özel etaplarda toplam 206 Km lik parkuru ile Şile’de finiş görecek.

Sezonun bu ilk yarışına yaklaşık 50 ekibin kayıt yapması bekleniyor. Ekipler arasında rekabetin asfalt zeminde en üst düzeyde olacağı tahmin ediliyor.

Yarışmanın startını geçen yıl olduğu gibi yine Şile Meydanından Belediye Başkanı Sn. Can TABAKOĞLU verecek.

2015 TOSFED RALLİ KUPASI TAKVİMİ
1. 28-29 Mart / 34 Spor Rally (A) İstanbul
2. 16-17 Mayıs / ESOK (A) Eskişehir
3. 13-14 Haziran / BOSSEK (A) Bursa
4. 4-5 Temmuz / BMS (A) İzmir
5. 25-26 Temmuz / ERT Bosphorus (T) İstanbul
6. 22-23 Ağustos / Ford Otosan Rallisi (T) Kocaeli
7. 19-20 Eylül / ANOK (A) Ankara
8. 30-31 Ekim / İSOK (T) İstanbul
(A) Asfalt (T) Toprak

Top