You are here
Home > MOTORSPORT > Tahta Arabalar Rize Ardeşen’de Yarıştı

Tahta Arabalar Rize Ardeşen’de Yarıştı

Bull-FormulazKaradeniz insanının yaratıcı ve eğlenceli yanını ön plana çıkaran, tahta F1 araçlarının kıyasıya mücadele ettiği Red Bull Formulaz, 9 Ağustos Pazar günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’nde gerçekleştirildi. Kıvrak zeka ve yaratıcılığın konuştuğu yarışta eğlenceli anlar yaşandı.

Red Bull Formulaz tahta araba yarışları, bu yıl yedinci kez Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’nde gerçekleştirildi. Gelenekselleşen yarışlarda genç ve yaşlı tüm Türkiye’den katılımcılar bir araya geldi. Karadeniz’de gençlerin ve çocukların temel eğlenceleri arasında yer alan ve tarihi 1900’lere dayanan geleneksel tahta araba yarışlarının coşkusu Red Bull Formulaz’la bir kez daha günümüze taşındı.

9 Ağustos Pazar günü koşulan Red Bull Formulaz, kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve şenlik atmosferiyle dikkat çekti. Türkiye’nin dört bir yanından yarışmacılar, kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 1,6 kilometrelik parkuru yer yer saatte 60-70 kilometre hıza erişerek en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. 10 derecenin üzerine çıkan eğimin yanında sert virajlar da yarışçıları zorladı.

Bull-Formulaz-02Tüm engelleri ve virajları başarıyla aşarak birinciliği kazanan Ahmet Gül, büyük altınla ödüllendirildi. Macit Çakır ikinci, Recep Çakır ise üçüncü oldu. Lazbulans tasarımıyla Hasan Gül ise En İyi Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Super Stock 600 kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan milli motorsikletçi Toprak Razgatlıoğlu ve oyuncu Ümit Erdim’in de katıldığı yarış eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Yarışa ilk kez katılan Toprak Razgatlıoğlu tahta arabaların tahmininden hızlı gittiğini, Karadeniz’e özgü bu yarışa katılmaktan bütük zevk aldığını söyledi.

Yarışa tamamen tahtadan ve el yapımı araçlar katıldı. Boyutları maksimum 170 x 70 santimetre ile sınırlı araçlarda direksiyon ve dört tekerlek şartı vardı. Yer çekimi ile yokuş aşağı hareket eden araçlarda pilotlar da geleneklere uygun giyindi. Karadeniz tahta araba kültürüne uygun olarak tüm yarışmacılar kıl çorap ve ayak freni yapmak için kara lastik ayakkabı giydi, kask, kolluk ve dizlik taktı.

 

Top