You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Engin Apaydın Kaynaşlı’da Podyumda

Engin Apaydın Kaynaşlı’da Podyumda

engin_apaydin_kaynasli_tirmanma2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın final yarışı olan ESOK Kaynaşlı Tırmanma, 30 Ağustos Pazar günü Kaynaşlı Dipsizgöl Köyü – Topuk Yaylası arasındaki 6 km. uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden gerçekleştirildi.

Ülkü Motorsport adına Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile mücadele eden 2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonu Engin Apaydın, en yakın rakibine 27 saniye farkla tamamladığı yarışta 4.18,843 ve 4.18,265’lik dereceleri ile iki çıkışta da 10 aracın yer aldığı kategoride en iyi ikinci zamanların sahibi oldu.

engin_apaydin_kaynasli_tirmanma3Yarışın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Apaydın, “Şampiyona’nın final yarışı için hızlı, yer yer riskli ve teknik gerektiren Kaynaşlı parkuru güzel bir seçim. Yarış esnasında ortalama %17 eğime sahip parkurun aracımızın uzun vites oranlarına olan handikapını yaşayarak, liderlik mücadelesinden kopmadan ve hatasız olarak yarışı sürdürdük. Antrenmanlarda yapılan yanlış lastik seçimini yarışta tekrarlamamış olsak ta, parkurun kaygan yapısı yarış boyu en büyük problemimiz oldu. Aracımızın limitleri dahilinde en üst tempoda gitmeye çalışarak genel klasman 6’sı ve kategori 1 ikincisi olarak yarışı tamamladık.”

engin_apaydin_kaynasli_tirmanma2Eskişehir Otomobil Sporları Kulubü ESOK’un organize ettiği Kaynaşlı Tırmanma Yarışı sonrası Engin Apaydın, 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nı Kategori 1’de 69 puan ile “Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kategori 1 ikincisi” olurken, Ülkü Motorsport, Türkiye Tırmanma Takımlar Şampiyonu olarak sezonu tamamladı.

Top