You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Orhangazi’de Çamur Banyosu

Orhangazi’de Çamur Banyosu

1445929646_Orhangazi_GurkalMenderes2015 TOSFED Rallikros Kupası ilk 2 yarışı, 25 Ekim Pazar günü Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda koşuldu. 3 ayrı kategoride 16 sporcu, büyük heyecana sahne olan eleme ve final yarışlarında kıyasıya çekişti.

2015 TOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun ilk 2 yarışı, 25 Ekim günü Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda düzenlendi. 24-25 Ekim olarak 2 gün planlanan yarışlara, cumartesi günü aşırı yağış izin vermeyince, her iki yarış da aynı gün gerçekleştirildi. Pazar sabahın ilk saatlerinde güneşin yüzünü göstermesi ile rahat bir nefes alan organizasyon görevlileri, Orhangazi Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile kısa sürede parkuru hazır hale getirmeyi başardılar. Bursalı sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve her eleme turunu nefeslerini tutarak izlediği organizasyon, otomobillerin motor hacimlerine göre belirlenen 3 ayrı kategoride koşuldu. Her kategoride 4 ayrı eleme yarışı ve final yarışı olmak üzere toplam 15 eşleşmeden oluşan TOSFED Rallikros Kupası 1.ayağı 16 sporcunun büyük çekişmesine sahne oldu.

1445929646_Orhangazi_VehbiUsluogluKategori 1’de Citroen Saxo VTS ile Bursa’dan Yiğit Yalçın birinci, İstanbul’dan Peugeot 106 GTI ile Vehbi Usluoğlu ikinci ve İzmir’den yine Peugeot 106 GTI ile Uygar Birgili üçüncü olarak podyumda yer aldılar. Kategori 2’de Control2 ile Halid Avdagiç birinciliğin sahibi olurken, Renault Clio Ragnotti ile Bursalı Hakan Ertarman ikinci ve yine benzer bir otomobille Bursa’dan İsmet Toktaş üçüncü sırada günü tamamlayan sporcular oldular. Kategori 3’de ise günün en hızlı ismi yarışa Mitsubishi Lancer EVO VI ile Kuzey Kıbrıs’tan katılan Ömer Yıldız oldu. Bursalı Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO IX ile ikinciliği elde ederken, Ankaralı sporcu Sinan Saatçi Mitsubishi Lancer EVO IV ile üçüncülüğün sahibi oldu.

Oldukça renkli ve heyecanlı görüntülere sahne olan TOSFED Rallikros Kupası 2.ayağında ise birinciler yine değişmedi… Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile Bursa’dan Yiğit Yalçın bir kez daha birinciliğe uzanırken, İstanbul’dan Nissan Micra ile Gürkal Menderes ikinci ve İzmir’den Peugeot 106 GTI ile Uygar Birgili üçüncü oldular. Kategori 2’de Control2 ile Halid Avdagiç bir kez daha damalı bayrağın altından geçen ilk isim olurken, Renault Clio Ragnotti ile Bursalı iki sporcudan Hakan Ertarman ikinci İsmet Toktaş üçüncü sırada podyuma çıkan isimler oldular. Kategori 3’de günün en hızlısı bir kez daha Mitsubishi Lancer EVO VI ile Kuzey Kıbrıs’tan Ömer Yıldız olurken, Ankaralı sporcu Sinan Saatçi Mitsubishi Lancer EVO IV ile ikinciliğin ve final turlarını sağ ön lastiği patlak olarak tamamlayan Bursalı Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO IX ile üçüncülüğün sahibi oldu.

1445929640_Orhangazi_YigitYalcinTOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun 3.ve 4. yarışları yine Orhangazi Belediyesi katkırıyla Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) ve Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından 28-29 Kasım tarihlerinde Orhangazi Parkurunda gerçekleştirilecek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Z8BI-RV-Zw[/youtube]

Top