You are here
Home > MOTORSPORT > BOM’dan 14. Şampiyonluk

BOM’dan 14. Şampiyonluk

Borusan Otomotiv Motorsport, sporcusu İbrahim Okyay ve BMW Z4 GT3 yarış otomobili ile takip ettiği 2016 Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup yarışlarında elde ettiği 8 birincilik ve toplam 88 puan ile açık bir farkla şampiyonluğa ulaşan isim oldu. İzmir, Körfez ve Yunanistan’da bulunan Serres pistlerinde gerçekleşen toplam 5 ayak ve 10 yarıştan oluşan 2016 Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup yarışlarında ikinciliği BMW Z4 GT3 ile Bilal Saygılı, üçüncülüğü Porsche 991 GT3 ile Ümit Ülkü elde etmiş oldu.

2008 yılında Türkiye’de motorsporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulan Borusan Otomotiv Motorsport böylece Türkiye Pist Şampiyonalarında elde ettiği 4 Takımlar ve 10 Pilotlar Şampiyonluğu ile şampiyonluk sayısını 14’e çıkarmış oldu.

Milli sporcuları İbrahim Okyay, Aytaç Biter, Levent Kocabıyık, Kaan Gürgenç ve Fatih Ayhan ile hem ulusal hem de uluslararası yarışları takip eden Borusan Otomotiv Motorsport’un bir sonraki yarışı 13 Kasım tarihinde Roma İtalya’da bulunan Vallelunga pistinde gerçekleşecek.

Yarış sonrasında İbrahim Okyay; “Borusan Otomotiv Motorsport olarak, Shell’in en iyi performans yakıtı olan Shell V-Power Nitro+’ı  ve Pureplus Teknolojisi ile geliştirilen Shell Helix Ultra motor yağlarını tercih ediyoruz. Shell V-Power Nitro+  motor parçalarındaki sürtünmeyi azaltarak tekerleklere daha fazla güç iletebiliyor. Doğalgazdan üretilen ilk motoryağı olan Shell Helix motor yağı, araçların motorlarını temiz tutuyor, ömrünü uzatıyor ve performansını arttırarak yarış pistindeki başarımıza katkı sağlıyor’’ diye ilave etti.

Top