You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > BOLU KIŞ RALLİSİ’NDE GERİ SAYIM BAŞLADI

BOLU KIŞ RALLİSİ’NDE GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2018 yılında bir ilke imza atarak, sezona Şubat ayında Bolu’da düzenlenecek olan Kış Rallisi ile başlamaya hazırlanıyor.

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı’nın Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ziyareti sonucu hayata geçen organizasyon, 24-25 Şubat tarihlerinde Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (BOLOFF) katkılarıyla Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilecek.

5 Ocak Cuma günü Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Bolu Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan başta olmak üzere resmi kurum yetkililerinin katıldığı koordinasyon toplantısında, yarışma direktörü Nevzat Aslan, organizasyon detaylarını paylaştı.

24 Şubat Cumartesi günü teknik kontrol ve sembolik start ile başlayacak olan Bolu Kış Rallisi, 25 Şubat Pazar günü Seben Gölü‘nün çevresi ve Kızık Yaylası‘nda belirlenen parkurda gerçekleştirilecek.

Türkiye’de çok uzun yıllardır karda yarış düzenlenmediğini açıklayan TOSFED Başkanı Yazıcı, “Kış Rallisi ile alışılagelmişin dışında bir sezon açılışına hazırlanıyoruz. Bu sporcularımız için de çok farklı ve bir o kadar da keyifli bir deneyim olacak. Benim en büyük hayallerimden birisi, bu yarışın seneye Türkiye Ralli Şampiyonası açılış yarışı olması ve 2020’de de Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil olarak düzenlenmesi… Bu organizasyon ülkemizin ve Bolu’nun hem tanıtımına hem de ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz da “Bolu turizm, spor, sağlık ve spor şehri olması için çalışıyoruz ve sporun her branşının merkezi Bolu olsun istiyoruz. Kış Rallisi için de coğrafi yapısı ve jeopolitik konumu gereği en uygun şehir, Bolu’dur. Çok verimli toplantılar yaptık ve gerekli hazırlıklara başladık.” ifadelerini kullandı.

Top