You are here
Home > MOTORSPORT > MEKSİKA RALLİSİ’NDE ZAFER OGIER’NİN

MEKSİKA RALLİSİ’NDE ZAFER OGIER’NİN

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Meksika Rallisi’ni Red Bull sporcusu Sebastien Ogier kazandı. Monte Carlo Rallisi’nin ardından ikinci yarış galibiyetine imza atan Fransız pilot, genel klasmanda zirveye yerleşti.

Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonlarından Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü ayağı Meksika Rallisi’ni Red Bull sporcusu Sebastien Ogier kazandı. Fransız pilot, 344 kilometre ve 22 özel etaptan oluşan mücadeleyi 3 saat 53 dakika 58 saniyede tamamladı. Sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo’yu da kazanan Fransız pilot, bu sonuçla ikinci kez podyumun en üst basamağında finiş gördü.

İspanyol pilot Dani Sordo, Meksika Rallisi’ni liderin 1 dakika 03 saniye arkasında ikinci olarak tamamladı. Yarışta üçüncü Kris Meeke oldu.

9 kez Dünya Ralli Şampiyonu olan, yaşayan efsane Sebastien Loeb ise geri dönmesinin ardından katıldığı ilk ralliyi beşinci sırada tamamladı. Loeb, yarışın 11. etabında liderliği ele geçirdiyse de 14. etapta lastik patlatarak zaman kaybetti ve 5. sırada finişe ulaştı.

İsveç Rallisi’ni kazanan Thierry Neuville de yarışı Ogier’nin 9 dakika 03 saniye gerisinde tamamlayarak altıncı sırada kaldı.

Üç yarış sonunda pilotlar genel klasmanının ilk iki sırasında Red Bull sporcuları Sebastien Ogier ve Thierry Neuville yer alıyor. Üçüncü sırada ise Andreas Mikkelsen var.

Ogier “Burası benim için her yıl çok özel bir yer oluyor. 7 kez podyum gördüm, 4 kez de zafere ulaştım. Burayı seviyorum. Güzel bir atmosfer var. İkinci sırada başladığımız için şansımızın az olduğunu düşünmemize karşın hiç pes etmedik” açıklamasını yaptı.

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:54:58.0
2. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:03.6
3. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +1:19.2
4. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:38.4
5. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +2:24.6
6. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC +9:03.0
7. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +10:24.7
8. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +15:37.1
9. Gus Greensmith / Craig Parry (Ford Fiesta R5) +17:09.3
10. Pedro Heller / Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +24:18.1

12. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +33:06.3

Heyecan Eylül’de Marmaris’te

Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı 5-8 Nisan tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek. Bu yıl 13 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası, 7 yıllık bir aranın ardından 13-16 Eylül’de Türkiye’ye de uğrayacak ve motor sporları tutkunlarına Marmaris’te unutulmaz anlar yaşatacak. 2018 Dünya Ralli Şampiyonası, 18 Kasım’da Avustralya’daki yarışla son bulacak.

Top