You are here
Home > MOTORSPORT > BERAT TÜRKER KUPASINI ALP HASAN AKSOY KAZANDI

BERAT TÜRKER KUPASINI ALP HASAN AKSOY KAZANDI

Berat Türker anısına düzenlenen 2018 Mahalli Kış Kupası’nın ikinci yarışı, Tuzla Motorsporları Kulübü tarafından 5 kategoride 23 sporcu katılımıyla 11 Mart Pazar günü Tuzla Karting Pisti’nde organize edildi…İki yarı final ve bir de final yarışı olmak üzere tüm kategorilerin üçer yarış yaptığı kupanın ikinci ayağı sonunda; Mini kategoride 121 puanla Alp Hasan Aksoy birinciliğin sahibi olurken onu 118 puanla Batı Ege Yıldırım ve 113 puanla Hakkı Dorum takip ettiler.

Bu yıl geçiş yapan geçtiğimiz sezonun Mini pilotları arasında büyük çekişmenin yaşandığı Formula Junior kategorisinde 123 toplam puanla Yiğit Arslan birinci, 118 puanla Zekai Özen ikinci ve 112 puanla Ömer Asaf Kolot üçüncü olarak podyumu oluşturan genç sporcular oldular.

Formula Senior kategorisinde Gün Taşdelen 123 toplam puanla bir kez daha birinciliğe uzanan isim olurken, 118 puanla Mert Dalkıran ikinci ve 113 eşit puanla Tayfun Uzun ile kupadaki tek genç kadın sporcu Ayda Biter üçüncü oldular.

Veteran pilotların kategorisi Formula Master’da ise Mehmet Çınar 123 toplam puanla birinci sıranın sahibi olurken, onu 118 puanla Süleyman Sırrı Kolot ve 113 puanla Barış Levent Yılmaz takip ettiler.

Rotax DD2 klasmanında ise Azerbaycan’dan Gülhüseyn Abdullayev birinci, Osman Geylan ikinci ve Mehmet Yaman da üçüncü olarak podyumu paylaştılar.

Kupanın iki yarışı sonunda Mini, Junior, Senior, Master ve DD2 kategorilerinden en iyi neticeye göre seçilen 8 yaşındaki Alp Hasan Aksoy ‘Berat Türker Özel Kupası’nın sahibi oldu.

Top