You are here
Home > MOTORBIKE > MOTOGP’DE İLK İKİ SIRA DOVIZIOSO VE MARQUEZ’İN

MOTOGP’DE İLK İKİ SIRA DOVIZIOSO VE MARQUEZ’İN

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP’de 2018 sezonu Katar Grand Prix’si ile başladı. Müthiş bir heyecana sahne olan yarışa Red Bull sporcuları Andrea Dovizioso ve Marc Marquez damga vurdu.

MotoGP’de 2018 sezonunun ilk yarışı bu hafta sonu Katar’da koşuldu. Özellikle son turu büyük bir heyecana sahne olan yarışı Red Bull sporcusu Andrea Dovizioso kazandı.

Yarışa beşinci sırada başlayan Ducati takımının İtalyan pilotu, yedinci sıraya kadar gerilediği yarışta 18. turda yaptığı atakla Repsol Honda’dan son şampiyon Marc Marquez’i geçerek Katar’da zafere ulaştı. Son turda liderliği birkaç saniyeliğine Marquez’e kaptıran ama son virajdaki atağıyla yarışı kazanan 31 yaşındaki pilot, 42 dakika 34.654 saniyelik derecesiyle kariyerinin 9. MotoGP galibiyetini elde etti.

Bir başka Red Bull sporcusu Marc Marquez’in sadece 0.027 saniye farkla ikinci bitirdiği yarışta 39 yaşındaki İtalyan Valentino Rossi 0.797 saniye geride podyumun son basamağının sahibi oldu.

MotoGP’de sezonun ikinci yarışı 8 Nisan’da Arjantin’de gerçekleştirilecek. MotoGP’de 19 yarışa sahne olacak sezon, 18 Kasım’da İspanya’nın Valencia kentinde sona erecek.

Top