You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES-AMG PETRONAS ÇİN’DE BOTTAS’LA İKİNCİLİK ELDE ETTİ

MERCEDES-AMG PETRONAS ÇİN’DE BOTTAS’LA İKİNCİLİK ELDE ETTİ

2018 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışında Mercedes-AMG Petronas’ın Fin pilotu Valtteri Bottas podyuma çıktı. Bahreyn Grand Prix’ine üçüncü cepten başlayan Valtteri Bottas yarışı ikinci sırada noktalarken, takım arkadaşı Lewis Hamilton ise dördüncü sıradan başladığı mücadeleyi aynı sırada noktaladı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Çin GP’ini Mercedes-AMG Petronas, Fin pilotuyla podyuma çıktı. Valtteri Bottas, Çin’den ikincilikle ayrılırken, Lewis Hamilton ise 4. oldu. Mercedes-AMG Petronas ise pilotlarının topladığı puanlarla sezonunu üçüncü yarışı sonrasında markalar sıralamasında ikinci sıradaki yerini korudu.

Yarışa üçüncü cepten başlayan Bottas, henüz ilk virajda ikinciliği elde etti. Pit-stoplar sonrasında uzun süre liderliği elinde tutan Bottas, son bölümde yerini kaybetti ve ikinci oldu. Mücadeleye 4. cepten başlayan Lewis Hamilton ise kendisi için inişli çıkışlı yarışı dördüncü olarak tamamladı.

Bu sonuçla Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında puanını 45’e yükselterek şampiyona ikinciliğini devam ettirdi. Valtteri Bottas ise sıralamada puanını 40’a çıkarttı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 82 puanla ikinciliğini korudu.

Formula 1’de 2018 sezonunun dördüncü yarışı 29 Nisan 2018 tarihinde Azerbaycan’da gerçekleştirilecek.

Top