You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > YAĞIZ AVCI RALLY PHRYGIA’YI DEĞERLENDİRDİ

YAĞIZ AVCI RALLY PHRYGIA’YI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2018 sezonunun ilk yarışı olan Rally Phrygia, Yağız Avcı’nın zaferi ile sona erdi. Avrupa Ralli Kupası’nı kaldırdıktan sonra sezona da hızlı başlayan şampiyon pilot, yeni aracı Ford Fiesta R5 ile iyi bir uyum yakalayarak bu işbirliklerini podyumun zirvesinde taçlandırmış oldu.

Yarıştan sonra sorularımızı yanıtlayan Yağız “Eskişehir’de sezona yeni otomobil ve yeni co-pilotum ile başladım. Ekip olarak da eski yuvama döndüm. Hem otomobil hem de co-pilot uyumumuz gayet iyiydi,” dedi ve yarışı şöyle değerlendirdi:

“İlk gün iyi bir tempoyla başladık, etapları bildiğimiz için pek sorun yaşamadık. İkinci gün geçtiğimiz yeni etaplar hem otomobil hem de pilot ve co-pilot uyumu için iyi bir sınav oldu. İlk iki etap kuruydu ve doğru lastikleri seçtiğimiz için sorun yaşamadan 16 saniyelik fark yakaladık. Ama son iki etap zorlayıcıydı çünkü ciddi bir yağış vardı. Ekip olarak en iyi lastik seçimini yapmaya çalıştık ve hataya açık, riskli etaplarda hata yapmadan yarışı önde bitirmeyi başardık. Özellikle son etap hayatımda geçtiğim en zorlu etaplardandı diyebilirim.”

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bir sonraki yarış 02-03 Haziran’da Akdeniz Rallisi olacak.

KAYNAK : RedBull Türkiye

Top