You are here
Home > MOTORSPORT > FIAT EGEA GENÇLER KUPASI EGE’DE BAŞLIYOR

FIAT EGEA GENÇLER KUPASI EGE’DE BAŞLIYOR

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan 13-15 Temmuz 2018 tarihlerinde NG Kütahya Seramik 28. Ege Rallisi ile İzmir’de devam ediyor… Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve Ali Sipahi Ralli Kupası‘na da puan verecek olan organizasyona 50 kadar otomobilin katılımı bekleniyor.

Aynı zamanda Fiat Egea Gençler Kupası‘nın da ilk ayağı olan rallide, TOSFED Yıldızını Arıyor projesi 2017 sezonunda ilk 3 sırayı elde eden genç sporcular Onat Telkenar, Emre Şentürk ve Mert Kaya da Fiat Egea 1.4 T-Jet otomobiller ile TOSFED ve Fiat desteğinde yarışarak ilk büyük sınavlarını verecekler.

Onat Telkenar, karting kökenli bir diğer genç sporcu Efe Eryalaz‘ın co-pilotluğunda mücadele ederken, Emre Şentürk‘ün sağ koltuğunda üst düzey yöneticilerden Mesut Şafak Doğan ve Mert Kaya‘nın sağ koltuğunda da TOSFED Yıldızını Arıyor finalistleri arasında yer alan Tunahan Aktaş yer alacak. Ayrıca Hasan Tansu, Berk Durak ve Buğra Can Kılıç da kupayı takip edecek diğer genç sporcular olacaklar.

FIAT Motorsporları takımının deneyimli pilot ve co-pilotlarından TOSFED Körfez Yarış Pisti‘nde ralli ile ilgili 2 günlük bir eğitim alan genç sporcular, yol notu yazımından idari kurallara, teknik kontrolden araç dinamiklerine kadar bir çok konuda bilgi edindiler. Daha sonra kura ile yarışacakları otomobilleri belirleyen sporcular, pistte yol notu ve sürüş teknikleri eğitimi ile programı tamamladılar.

Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretilen; 1,4 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ile donaltılan Egea Hatchback ralli otomobilleri 160 BG güç ile 250 Nm. tork verilerine sahip…

[youtube]https://youtu.be/XlzebmCF6tM[/youtube]

Top