You are here
Home > MOTORBIKE > İKİZLERDEN TARİHİ BAŞARI

İKİZLERDEN TARİHİ BAŞARI

Türk sporunun gelecek vadeden isimlerinden Can ve Deniz Öncü Kardeşler, büyük bir başarıya imza attı. MotoGP’nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup’ta muhteşem bir sezon geçiren 15 yaşındaki ikizler ilk iki sırayı kimseye kaptırmadı. Geçtiğimiz yarışta Can Öncü’nün dünya şampiyonluğunu garantilemesinin ardından ikizi Deniz Öncü de bu hafta sonu koşulan İspanya yarışında dünya ikinciliğini ilan etti. İki sporcumuz da yarış sonunda büyük sevinç yaşadı.

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP’nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup’a Türk ikizler damgasını vurdu. 2003 doğumlu Can Öncü’nün geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan ettiği şampiyonada bu hafta sonu çok başarılı bir performans sergileyen ikizi Deniz Öncü de dünya ikincisi oldu.

İspanya’nın Aragon Pisti’nde Cumartesi günü düzenlenen ilk yarışta Xavi Artigas’ı geçerek birinciliği elde eden Deniz, Pazar günü koşulan ikinci yarışta da liderliği kimseye kaptırmayıp sezonu 192 puanla ikinci olarak tamamladı. 235 puanlı ikizi Can Öncü’nün her iki yarışı da onuncu bitirdiği yarış sonunda genel klasmanda üçüncülük koltuğuna ise 166 puanlı İspanyol Xavier Artigas oturdu.

Geçtiğimiz sene de Asya Yetenek Kupası’nda şampiyon olan Deniz Öncü, yarış sonunda sevincini ikizi Can Öncü ile paylaştı. Kardeşinin ardından sezonu ikinci sırada tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Deniz Öncü, istedikleri hedefe ulaştıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

İkizler aynı zamanda Küçükler Moto3 Dünya Şampiyonası’nda da Red Bull KTM Ajo takımı adına mücadele ediyor.

Red Bull Rookies Cup race 2, Germany MotoGP 15 July 2018
Top