You are here
Home > TURKEY > Mahalli > ÇORUM’UN EN HIZLISI BAŞO

ÇORUM’UN EN HIZLISI BAŞO

TOSFED tarafından düzenlenen Ali Sipahi Ralli Kupası’nın 4. ayağı olan Hitit Rallisi, Çorum Belediyesinin desteğiyle Golonya ana sponsorluğunda Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) 29-30 Eylül tarihlerinde Çorum’da organize edildi.

Çorum Barajı mevkiindeki Ahmediye ve Gemed etaplarında yapılan rallide farklı illerden 20 ekip, toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etabı ise 71 kilometre olan yarışta en iyi dereceyi yapabilmek için mücadele verdi. Bölgedeki iki etap 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok adına geçildi.

Büyük çekişmenin yaşandığı ralli sonunda genel klasmanda Ford Fiesta R1 ile Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes birinci, Citroen C2 ile İlhan Mutluay-Cumhur Önder ikinci, Subaru Impreza WRX ile Yavuzhan Cabbaroğlu-Enez Al üçüncü oldular. Yarışın Kategori 1 birinciliğini Özcan Öz-İlker Çaçen elde ederken, Kategori 2’de İlhan Mutluay-Cumhur Önder, Kategori 3’te Yavuzhan Cabbaroğlu-Enez Al ve kategori 4’te de Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes birincilikleri paylaşan ekipler oldular.

Dereceye giren sporcuların ödülleri finiş podyumunda düzenlenen törende, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık tarafından verildi. Ödül töreninde bir konuşma yaparak Çorum’un 4 yıldır Hitit Rallisi’ne ev sahipliği yaptığını belirten başkan Gül, dereceye giren sporcuları tebrik ederek Çorum Belediyesi olarak bu etkinliği, gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını açıkladı.

Top