You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > ENGİN ORHANGAZİ’DE PODYUMDA

ENGİN ORHANGAZİ’DE PODYUMDA

2018 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 5. Ayağı olan Bursa Otomobil sporları Klübü tarafından organize edilen Bursa Orhangazi Tırmanma, 6-7 Ekim günü Orhangazi Hamzalı Köyü yolundaki 5.25 km. uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden gerçekleştirildi.

4 ayrı ulusal kategoride ve 8’i mahalli kategoride olmak üzere toplam 23 sporcunun mücadelesine sahne olan yarışta yeni otomobili HANKOOK Lastikleri sponsorluğundaki Renault Clio Ragnotti ile Kategori 2’de mücadele eden 2014 – 2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonu Engin Apaydın, en yakın rakibine bir dakikadan fazla farkla tamamladığı yarışta 3.03.58, 3.00,68 ve 2.58.00’lik dereceleri ile üç çıkışta da kategorisinde en iyi ikinci zamanların sahibi oldu.

Renault Clio Ragnotti ile ilk sınavında aracında süspansiyon problemleri yaşadığını belirten ve antrenmanlarda kategorisinde en iyi dereceleri yapan Apaydın, aracın limitleri dahilinde en üst tempoda gitmeye çalışarak her çıkışta derecesini iyileştirdiğini ve yarışı genel klasman 4.’sü ve kategori 2 ikincisi olarak tamamlayarak sonraki yarışlarda daha rekabetçi olacağının sinyallerini verdi.

Engin Apaydın, Tırmanma Şampiyonası’ndaki mücadelesine, 3-4 Kasım tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Eskişehir’de organize edilecek olan Sakarılıca Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Top