You are here
Home > MOTORSPORT > HAMİLTON 5. KEZ ŞAMPİYON

HAMİLTON 5. KEZ ŞAMPİYON

2018 Formula 1 sezonunun 19. yarışı sonunda Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında şampiyonluğa erişti. Bu sayede kariyerinde 5. kez mutlu sona ulaşan Britanyalı pilot, Mercedes-AMG Petronas’ın da markalar şampiyonluğuna erişmesi için önemli bir adım atmasını sağladı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 19. yarışı olan ABD Grand Prix’i sonrasında Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında şampiyonluğa erişti. Dünya şampiyonasının bitimine iki yarış kala kariyerinde 5. kez mutlu sona erişen Britanyalı pilot, takımı Mercedes-AMG Petronas’ı da markalar şampiyonluğuna yaklaştırdı.

Meksika GP’sini Hamilton 4. sırada noktalamasına karşın mutlu sona ulaşırken takım arkadaşı Valtteri Bottas da 5. oldu. Meksika Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton puanını, 358’e yükseltirken Valtteri Bottas 227 puanla sıralamada 4. sıradaki yerini korudu. Mercedes-AMG Petronas 585 puanla birinciliğini sürdürdü.

Bu anı gerçekleştirmenin çok zor olduğunu belirten Hamilton “Bu anı çok hayal ettim ama orada 5. kez Dünya Şampiyonu olarak durmayı gerçekleştirmek benim için inanılmaz. Bunu gerçekleştirmemde bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Taraftarımıza ve takımıma da çok teşekkür ederim. Yarış sonrasında takım radyosundan Bono, “Bu şampiyonluk Meksika’da değil, çok çalıştığımız, zorlu yarışlar sonrasında kazandık. Bu sebeple Petronas ve Mercedes’e de ayrı bir teşekkür etmem lazım” dedi.

Formula 1’de 2018 sezonunun 20. yarışı 11 Kasım 2018 tarihinde Brezilya’da gerçekleştirilecek. Jose Carlos Pace Pisti’nde yapılan son 4 yarışın üçünü Mercedes-AMG Petronas kazanmıştı.

Top