You are here
Home > MOTORBIKE > CAN ÖNCÜ’DEN MOTO3’TE TARİHİ BAŞARI

CAN ÖNCÜ’DEN MOTO3’TE TARİHİ BAŞARI

Özel davetle katıldığı Valencia’daki Moto3 yarışında zafere süren Can Öncü, bir grand prix kazanan en genç pilot unvanını da aldı.

Bu sezon ülkemizi Red Bull Rookies Cup‘ta ve CEV Moto3’te başarıyla temsil eden Can Öncü, Red Bull Rookies Cup’ta şampiyon olmuştu.

Can’ın önümüzdeki yıl Moto3’te de yarışacağı kesinleştikten sonra takımı KTM Ajo, 15 yaşındaki pilotu Moto3’te sezonun final yarışı olan Valencia’ya dahil etmişti.

Can, kariyerinin ilk Moto3 yarışına Valencia’daki ıslak zeminde çıktı. Birçok pilotun özellikle dördüncü virajda kayarak düşmesi ile kaotik bir atmosfere bürünen yarışta temposunu ve istikrarını sürekli koruyan Can, üçüncü sırada devam ettiği yarışta önündeki iki ismin düşmesi ile liderliği ele geçirdi ve bir daha da arkasına bakmadı.

Can Öncü, liderliğini sürdürürken bir yandan hızını da artırmayı sürdürdü ve kariyerinin ilk Moto3 yarışında zafere ulaşarak muhteşem bir başarıya imza attı.

Bu sonuçla motosiklet tarihimizin en büyük başarılarından birine imza atan Can bir grand prix yarışı kazanan ilk Türk olmanın yanı sıra organizasyon tarihinde grand prix kazanan en genç pilot da oldu.

Önümüzdeki sezon da Moto3’te yarışacak olan genç pilotumuz, şimdiden 2019 sezonunda yapacaklarına dair ilk emareleri de vermiş oldu.

Top