You are here
Home > WORLD > WRC > OGIER ŞAMPİYONLUK SERİSİNE DEVAM EDİYOR

OGIER ŞAMPİYONLUK SERİSİNE DEVAM EDİYOR

Sebastien Ogier Avustralya Rallisi’nde Şampiyonluğunu İlan Etti

Fransız pilot WRC’de üst üste altıncı şampiyonluğuna sezonun son yarışı olan Avustralya Rallisi’nde ulaştı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2018 sezonunun son adresi Avustralya’ydı. Son yarışa kadar süren şampiyonluk mücadelesinde Thierry Neuville ve Sebastien Ogier büyük bir rekabet içinde son ralliye kadar iddialarını koruyarak geldiler.

Ralliye iyi başlayan ise beklenmedik bir isimdi: Mads Ostberg. Citroen pilotu ilk günü lider tamamlarken şampiyonluk mücadelesindeki Ogier yedinci, lastiği patlayan Neuville ise onuncu sıradaydı. Yarışın ikinci gününde ise iyi bir sezon geçiren Ott Tanak, takım arkadaşı Jari-Matti Latvala’nın hemen önünde liderliği almıştı. Cumartesi günü koşulan etapların ardından Ogier altıncı Neuville ise sekizinci sırada son güne girdiler.

Rallinin son gününde ise Thierry Neuville’in 22. etapta yarış dışı kalması ile birlikte Sebastien Ogier altıncı WRC şampiyonluğuna doğru sürmeye başladı. Power Stage’te de en hızlı pilot olmayı başaran Ogier, Avustralya’da şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı. Jari-Matti Latvala yarışı 32.5 saniye farkla Hayden Paddon’un önünde kazanmayı başarırken, Toyota da takımlar şampiyonluğunu ilan etti. Rallide podyumu tamamlayan isim Mads Ostberg olurken, Esapekka Lappi dördüncü, şampiyon Ogier ise beşinci oldu.

Bu şampiyonlukla toplamda dokuz şampiyonluğu bulunan idolü Sebastien Loeb’e bir adım daha yaklaşan Ogier yarıştan sonra şunları söyledi: İnanılmaz bir sezon oldu. Sezonun bazı yerlerinde altıncı şampiyonluktan uzaklaştığımızı düşünmüştüm ama takım olarak hiç pes etmedik. Son yarışa kadar iddiamı korumamı sağlayan ekibim inanılmaz bir özveri ile çalıştı. Şu an her şey çok duygusal.”

Önümüzdeki sezon ilk takımı Citroen’in çatısı altına geri dönecek olan Sebastien Ogier, Loeb’ün kırılamaz olarak görülen rekoruna meydan okumaya yeni takımıyla devam edecek.

[youtube]https://youtu.be/fXQdB0AFLpI[/youtube]

Top