You are here
Home > MOTORSPORT > 2018 AKDENİZ OFF-ROAD KUPASI SONA ERDİ

2018 AKDENİZ OFF-ROAD KUPASI SONA ERDİ

Kahramanlar Offroad Kulübü(KAROFF) tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Akdeniz Offroad Kupası 3. ayak yarışı 01-02 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

19 ilden 25 araç ve 50 sporcunun katıldığı iki gün süren yarışlarda kıran kırana mücadele yaşandı. İlk gün orman etabı geçilen organizasyonun ikinci günü ise Kılavuzlu Mesire alanında gerçekleştirildi. Akdeniz Offroad Kupası‘nın 3’üncü ve son yarışı olması nedeniyle final niteliği taşıyan yarışın sonunda dereceye giren pilotlara ödülleri Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi‘nde düzenlenen törenle verildi .

Halkın da izleyici olarak büyük ilgi gösterdiği yarışlar sonunda genel klasmanda ve sınıf 4’te birinciliği Erdoğan Kovancı-Giuseppe Simone Agazzi kazanırken, genel klasman ikinciliği ve Sınıf 3 birinciliği Kemal Arıcan-Emre Temel‘in ve üçüncülük de Erkan Karakaş-Remzi Yırtıcı ekibinin oldu. Sınıf l’de Bora Köse-Bülent Köse, Sınıf 2’te ise Hüseyin Bişi-Murat Akkaya birincilikleri elde eden ekipler oldular. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Adnan Alagöz ve diğer ilgililer tarafından verildi.

KAROFF Başkanı Ömer Kundakçı yarışın ardından yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş’ta offroad yarışları 7’inci kez yapılıyor ve bence şehrimiz offroadu seviyor. Akdeniz Offroad Kupası 3’üncü ayak final yarışında ilk günümüz orman etabıydı, çok zorlu geçti ve tam offroad etabıydı. İkinci gün yaklaşık 21 ekip yarışıyor. Yarışma ulusala aday bir yarış ve inşallah 2019 yılında ulusal anlamda düzenlenecek yarışlardan birine ev sahipliği yapmayı temenni ediyoruz. Bu organizasyonun bizim için önemi bu anlamda çok büyük.” dedi.

Top