You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Serkan Yazıcı’dan Yine Sürpriz

Serkan Yazıcı’dan Yine Sürpriz

Geçen sezonun bitmesiyle beraber, 2011’de ne yapacağı konuşulmaya başlanan Serkan Yazıcı’nın, resmi açıklama yapılmasa da Peugeot Sport Türkiye adına Peugeot 207 Super2000’le 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışacağı, hatta 1-2 IRC ayağına da katılacağı belirtilmişti. Yazıcı, geçtiğimiz ay içerisinde Fransa’ya gidip Peugeot 207 Super2000’i de test etmişti.

Ancak, Peugeot Sport Türkiye ile anlaşmasını sezonun başlamasına çok kısa bir süre kaldığı halde, resmileştiremeyen Şampiyon Yazıcı; yeni sezon için çok ciddi karar değişikliği yaptı ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Mini JCW Super2000’le yarışma kararı aldı.

ProDrive’ın Türkiye Şubesi TokSport’un yeni satın aldığı Mini JCW Super2000’le yarışacak olan Serkan Yazıcı, Ege Rallisi’nde Mitsubishi Lancer EVO9 ile start aldıktan sonra ERC Boğaziçi Rallisi’yle yeni otomobilinin direksiyonuna geçecek.

4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Serkan Yazıcı, bu zamana kadar 4 çeker turbo Toyota Corolla WRC, Ford Focus WRC ve Mitsubishi Lancer EVO9 ile şampiyon olmuştu.

Bursalı pilot, en başarılı olduğu 4 çeker turbo otomobille 2011 yılında şampiyonluğun en iddialı isimlerinin başında yer almaya başladı.

Serkan ve Seyhun Duru kardeşler yönetimindeki TokSport, geçtiğimiz ay içinde ProDrive’dan Mini JCW Super2000’i satın almıştı.

Serkan Yazıcı ile beraber, TokSport Takımlar Şampiyonası için de iddialı duruma gelmiş oldu.

HABER : MURAT GÜNARSLAN

Top