You are here
Home > WORLD > WRC > FIA’dan WRC İçin Son Kararlar

FIA’dan WRC İçin Son Kararlar

Dün Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde toplanan FIA Dünya Motor Sporları Konsülü’nden WRC ile ilgili yeni kararlar çıktı.

Konsülün gündemindeki en önemli konu WRC’nin düzenleyicisi olan North One Sport’a sahip olan CSI firmansın patronu Vladimir Antonov’un geçtiğimiz hafta tutuklanması idi. Bilindiği gibi Antonov dolandırıcılık ve rüşvet suçlaması ile tutuklanmış ve CSI denetime alınmıştı. FIA geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada WRC’nin bundan etkilenmeyeceğini ve 2012 sezonu operasyonlarında aksama olmayacağını açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra dün yapılan açıklamada FIA’nın öngörülebilecek sıkıntılara karşı önlem aldığını ve 12 Aralık olarak bildirilen Takımlar Şampiyonası kayıt tarihlerinin 19 Aralığa uzatıldığı açıklandı. Bu ertelemenin en büyük etkeni M-Sport ve Ford’un ayrıca Mini’nin yaşadığı sıkıntılar olduğu bilinen bir olay.

Bir başka önemli konu ise, yarışlarda kullanılacak lastik setlerinin sayısında oldu. FIA Başkanı Jean Todt geçtiğimiz aylarda lastik set sayısını kısıtlamaya gideceklerini duyurmuştu. Ancak toplantıdan çıkan kararda 2011 sezonunda Avustralya Rallisi’nde yaşanan sıra dışı hava koşullarının ardından pilotların baskısı ile WRC’nin bazı ayakları için kullanılacak set sayısının 10’a yükseltileceği açıklanırken, farklı hamur tiplerinin bu setler içinde yer alacağı belirtildi.

Herkesin merakla beklediği yeni sınıf olan R4T hakkında ise herhangi bir teknik açıklama yapılmazken, yeni sınıfın 2012 ile homologe olacağı duyuruldu. Bu açıklama üstüne PSA grubunun önemli markası Peugeot 208 R4T ile 2013 sezonunda hazır olacaklarını duyurdu.

Toplantıdan son çıkan karar ise bir çok noktada çakışan WRC ve IRC takvimleri hakkında oldu. Açıklamaya göre sadece WRC’in son ayağı olan Katalonya Rallisi koşulması gereken 8-11 Kasım tarihinden bir hafta öteleneceği duyuruldu.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top