You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Balkan Ralli Kupası Yeniden Başlıyor

Balkan Ralli Kupası Yeniden Başlıyor

Serdar BostanciGeçtiğimiz hafta Bulgaristan Otomobil Sporları Federasyonu (BFAS)’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen Balkan ülkeleri, 1990’lı yılların sonuna kadar devam eden Balkan Ralli Kupası’nı yeniden canlandırma kararını aldı.

Bulgaristan’ın yanı sıra, Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’ın katıldığı toplantıda, Balkan Ralli Kupası’nın, Mayıs ayında Türkiye’de başlaması ve her ülkede seçilen birer yarış üzerinden toplam beş ayaktan oluşması kararı alındı. Bu sene Türkiye adına Balkan Ralli Kupası’na puan verecek yarış olarak Eskişehir Rallisi belirledi.

Kupada, yarışmacıların düşük bütçeler ile mücadele edilebilmesi yönünde alınan kararlara göre, her ralli yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki özel etap mesafesinden oluşacak. Sırbistan ve Romanya’da seçilen yarışlar, uluslararası ralliler olduğu için bu iki organizasyonun sadece ilk gün sonu klasmana kupaya puan verecek.

Her ülkenin organizatörü, diğer ülkelerden gelen ilk üç ekibi kayıt parası almadan yarıştıracak. Ayrıca genç pilotların kupaya katılımını teşvik amaçlı olarak, 27 yaş altındaki sürücüler, Balkan Ralli Kupası’nda kayıt ücreti ödemeyecekler.

Homologe lastikler ve ticari olarak satılan pompa benzini kullanmanın zorunlu olduğu kupada, hem FIA homologasyonu devam eden otomobiller, hem de homologasyonu bitmiş Grup H otomobiller, beş ayrı kategoride yarışabilecek.

Eskişehir Rallisi ile başlayacak 2013 Balkan Ralli Kupası’nın takviminde şu yarışlar yer alıyor:

Eskişehir Rallisi (Türkiye)                      4-5 Mayıs 2013
Stari Stolitzi Rallisi (Bulgaristan)            5-6 Haziran 2013
Sırbistan Rallisi (Sırbistan)                     21-22 Haziran 2013
Arad Rallisi (Romanya)                          23-24 Ağustos 2013
Salonica Rallisi (Yunanistan)                  14-15 Eylül 2013

Top