You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir Ralliye Hazır

Eskişehir Ralliye Hazır

Bonus ve Unifree Dutyfree sponsorluğunda yarışan Bonus Parkur Racing, 2012 sezonuna Eskişehir Rallisi ile devam ediyor. Ercan Kazaz-Emire Cantürk ile podyum hedefleyen takım, Burcu Burkut Erenkul-Buse Yamalı ile bayanlar ve Engin Kap-Özden Yılmaz ile de historic klasmanlarında iddialı…

Kısa adı ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 3.KYK Eskişehir Rallisi bu hafta sonu düzenleniyor. 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan yarış, toplam 240 km. uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 9 özel etap üzerinden koşulacak.

28 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Espark AVM önünden seramonik start ile başlayacak olan rallide ekipler 2 gün boyunca mücadele edecekler. Servis alanı olarak Dedepark Oteli otopark alanının kullanılacağı rallide ekipler, 29 Nisan Pazar günü 15.30’dan itibaren yine Espark AVM önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler.

2009 ve 2010 sezonlarını Türkiye Ralli Takımlar Birincisi olarak tamamlayan Bonus Parkur Racing de bu yarışa 3 ekiple katılıyor. Kariyerinde 3 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan tecrübeli pilot Ercan Kazaz, yine Emire Cantürk’ün co-pilotluğunda Skoda Fabia S2000 ile start almaya hazırlanıyor. Ege Rallisi’ni genel klasman dördüncüsü ve bayan co-pilot birincisi olarak tamamlayan ikili Eskişehir’den değerli puanları hanesine yazdırmayı hedefliyor.

Bonus Parkur Racing´in bayan ekibi Burcu Burkut Erenkul-Buse Yamalı ile Liqui Moly, Aydoğanlar Otomotiv, A Haber ve İstanbul Aydın Üniversitesi desteğinde bayanlar klasmanında ilk sırada yer alma hedefi ile direksiyon başına geçiyor. Aynı zamanda da gençler birinciliği için puan arayacak olan Erenkul-Yamalı ikilisi Ford Fiesta ST ile mücadele edecek.

Türkiye’de historic rally kategorisinin gelişmesi için spora yeni otomobiller ve pilotlar kazandırmayı misyon edinen Parkur Historic’i ise, geçen yılın Türkiye Historic Rally Şampiyonu Engin Kap-Özden Yılmaz ikilisi temsil edecek. Zorlu Eskişehir parkurundan başarı ile ayrılmayı hedefleyen Kap-Yılmaz ikilisi, 1976 model Ford Escort MKII ile parkurda olacak.

Not: Takım ve pilotlar hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.ParkurRacing.net sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top