You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Alptekin Işıkalp, Samsun’a Ayak Basıyor

Alptekin Işıkalp, Samsun’a Ayak Basıyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 39.Hitit Rallisi, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun’da organize ediliyor. İlk kez ulusal bir ralliye ev sahipliği yapacak olan kentte, tüm hazırlıklar tamamlandı ve büyük organizasyon için geri sayım başladı.

GP Garage Rally Team adına, Yiğit Akü ve Solargard’ın ana sponsorluğunda; Citroen, Demir Bükey Akademi, Teknokim ve Armetal’in yardımcı sponsorluğunda 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Alptekin Işıkalp – Murat Sümer ikilisi, Citroen C2 otomobilleriyle Samsun Hitit Rallisi’nde bu kez kürsüde bitirmek istiyor.

Sınıf6’da ve İkiÇeker Şampiyonası’nda kupa kazanmayı hedefleyen Alptekin Işıkalp – Murat Sümer  ikilisi, ilk kez yarışılacak olan etaplarda tecrübelerini konuşturmayı hedefliyor.

Kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından, Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS), Grand De Luxe Amisos Otel, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Mahalli Otomobil Kulübü (SAMOS) katkıları ile organize edilen 39.Hitit Rallisi, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun’da düzenleniyor.

26’sı ulusal 4’ü historic olmak üzere 30 ekibin katılımına sahne olacak rallide, Tütün İskelesi’nde yer alan Kurtuluş Yolu sembolik starta ev sahipliği yapacak. 39. Hitit Rallisi heyecanı; 25 Ağustos Cumartesi günü 13:00’da Atatürk ve 18 arkadaşını temsilen seramik rölyefler ve temsiliBandırma Vapuru bulunan bu tarihi alanda ilk otomobile verilecek sembolik start ile başlamış olacak.

Ekipler; sembolik startın ardından Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını geçerek, saat 16.27’den itibaren SOYS Özel Seyirci etabında kozlarını paylaşacaklar. Şehir merkezinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısındaki dolgu toprak alan üzerinde oluşturulan 2,30 km. uzunluğundaki seyirci özel etabı, Samsun yerel kanallarından Kanal S tarafından da canlı olarak yayınlanacak. Batıpark Otoparkı’nın servis alanı olarak kullanılacağı büyük organizasyonda ilk gün saat 17:37’den itibaren bu noktada son bulacak.

26 Ağustos Pazar sabahı saat 09.30’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler; Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 17:00’den itibaren Kurtuluş Yolu’ndaki finiş podyumuna ulaşacaklar.

Top