You are here
Home > NATIONAL > Jim Clark Rallisi’nde Ölümlü Kaza

Jim Clark Rallisi’nde Ölümlü Kaza

jim clark rally 2014 accident 02Britanya Ralli Şampiyonası’nın (MSA British Rally Championship) ikinci yarışı olan Jim Clark Rallisi’nde yoldan çıkan bir otomobilin seyircilerin üzerine düşmesi üzerine 3 seyirci hayatını kaybetti, bir seyirci ağır yaralandı. Yarışta yaşanan iki ayrı kazada bir çok seyircinin yaralandığı açıklandı. İskoçya Polisi’nin yaptığı açıklamaya göre saat 16.07 sıralarında Kelso bölgesinde bir yarış otomobilinin yoldan çıkarak seyircilerin üzerine düşmesi sonucu üç kişi olay yerinde can verdi. Acil servis olay yerine intikal ettiğinde seyircilerin olay anında hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Dördüncü seyirci ise yaşam tehlikesi altında Edinburgh Kraliyet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yarışta saat 14.05’de yaşanan bir başka kazada ise yine yoldan çıkan bir otomobil beş seyirciye çarpmış, dört kişinin tedavisi olay yerinde yapılırken ağır yaralanan bir diğer seyirci ise hastaneye kaldırılmıştı. Polis iki kaza hakkında da soruşturma başlattı.

Yarış organizatörleri yaptıkları açıklamada 44.’sü yapılan Jim Clark Rallisi’nde meydana gelen kazalardan duydukları üzüntüyü ve üç seyircinin hayatını kaybetmesinden dolayı aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerini açıkladılar. İskoçya’nın Duns bölgesinde düzenlenen ve bu yıl 44. yılını kutlayan ralli bundan önceki yarışlarda sağladıkları güvenlik şartlarından dolayı bir güvenlik rekoruna imza atmışlardı. Yarışın bitimine iki etap kala koşulan, 16. etap olan Swinton özel etabında meydana gelen kazanın ardından yarış iptal edildi.

jim clark rally 2014 accident 01Britanya Ralli Şampiyonası düzenleyicisi ve Birleşik Krallık Motorsporları Yönetim Kurulu (Motor Sports Association UK) Jim Clark Rallisi’nde yaşanan trajedik kaza sebebiyle hayatını kaybeden seyircilerin aile ve yakınlarına başsağlığı ve yaralananlar için acil şifa mesajı yayınladı. Konunun İskoçya Polisi tarafından incelemeye alındığını ve en kısa sürede soruşturmanın tamamlanacağını ve gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti. Bugün yaşanan trajik kazanın MSA sorumluluğunda yapılan tüm branşlarda alınan emniyet tedbirlerinin arttırılması için bir ders olması gerektiğine değinen yönetim, bundan sonraki yarışlarda böylesi üzücü sonuçlara sebebiyet vermemek için en üst düzey tedbirler alınacağını belirtti.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top