You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı’nın Sıradaki Hedefi Avrupa

Yağız Avcı’nın Sıradaki Hedefi Avrupa

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 36. yeşil Bursa Rallisi’ni 4. sırada bitirerek bitime 1 yarış kala Türkiye birinciliğini garantileyen Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotu Yağız Avcı, bundan sonraki hedefinin Avrupa’da başarıya ulaşmak olduğunu belirterek, ”Başarımda sponsorlarımın desteği büyük” dedi.

Genç yaşına önemli başarılar sığdıran Avcı, yaptığı açıklamada, 36. Yeşil Bursa Rallisi’nde aracında ciddi sorunlar yaşadığını, buna rağmen yarışmayı bitirmeyi başardığını söyledi.

Bursa’daki yarışların ilk gününü 1. sırada bitirdiğini anımsatan Avcı, ikinci günkü araç arızası sonrası zorlandığını anlatarak, ”Araç arızası sonrası benim için önemli olan yarışı bitirmekti. Çok geriye düşmeden yarışı bitirdim. Aracımdaki arıza artmasaydı ilk 3’e de girebilirdim. Ancak her şeye rağmen bu derece Türkiye Ralli Şampiyonası’nda birinciliğimi bir yarış kala ilan etmem için yeterli oldu” dedi.

Avcı, ralli sporunun ancak sponsor desteğiyle yapılabileceğine dikkati çekerek, kendisini bu konuda oldukça şanslı hissettiğini bildirdi.

”Dünya Ralli Şampiyonası’nın da resmi sponsoru olan Edox WRC’nin Türkiye’de beni tercih etmesi onur verici” diyen Avcı,  şöyle devam etti: ”Hatta Edox WRC’nin Türkiye ayağı olan Mey Saat’in sahibi Fatih Yaman beni desteklemek için Bursa’ya geldi. Başarımda sponsorlarımın desteği büyük. Diğer sponsorlarıma da teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim Avrupa’da başarılı olmak.”

Top