You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Serkan Yazıcı 2008 Türkiye Ralli Şampiyonu

Serkan Yazıcı 2008 Türkiye Ralli Şampiyonu

Serkan Yazıcı – Egemen Ertük ikilisi Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası 2008 sezonunun son yarışı olan 26.Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Fatih Kara ile girdikleri şampiyonluk mücadelesinde ipi en önde göğüslediler. Son etapta heyecanlı dakikalar yaşayan Serkan Yazıcı finiş masasına geldiğinde söylediği ilk cümle “Geri dönmek çok güzel” oldu. Son etapta en iyi ikinci zamanı elde eden St Racing pilotu Uğur Soylu gösterdiği bu performans ile yarışı ikinci sırada tamamlamayı başardı. Son etaba kadar ikinci sırada yer alan Yurtiçi Kargo Ralli Takımı’ndan Dağhan Ünlüdoğan ise ralliyi üçüncü sırada bitirdi. Ünlüdoğan bu sonuçla Süper 1600 kategorisinde ilk sırayı elde etti.

35 aracın başladığı ralliyi ancak 20 araç tamamlayabildi. İlk günü lider tamamlayan Lassa Ralli Takımı pilotu Mehmet Besler ikinci günün ilk özel etabının sonunda takla atarak yarış dışında kaldı. Serkan Yazıcı ile şampiyonluk mücadelesine giren Fatih Kara ise günün üçüncü etabında yoldan çıkarak sağ arka lastiklerini koparınca yarışa devam edemedi.

Toksport ekibinin servis verdiği Sinan Pulat – Tibet Celepgil sorunsuz geçirdikleri yarışı Grup N üçüncüsü olarak tamamladılar. Yurtiçi Kargo Ralli Takımı pilotları Burak Çukurova – Aykan Alakoç ikilisi takım arkadaşlarının ardından Süper 1600 ikincisi oldular.

Bayan pilotlarda Berna Aksoy – Belma Çelik ikilisi ilk sırayı alırken, N3 sınıfını da ilk sırada tamamladılar. Castrol Fiesta Sporting Trophy klasmanını da ilk sırada tamamlayan bayan ikiliyi son etapta elektrik arızası yaşayan Burcu Çetinkaya – Çiçek Güney ikilisi takip etti. Çetinkaya bu sonuçla Castrol Fiesta Sporting Trophy’de şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

İlk gün gösterdiği performans ile ilk on içine giren Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay ikilisi ikinci günde sorunlar yaşasa da ralliyi de dokuzuncu sırada tamamlamayı başardılar. N2’de ikincilik Alpaslan Çukurova – Burçin Korkmaz ikilisinin oldu.

Zorlu geçen ikinci günde Rıfat Orhan kaza yaparak, Cengiz Kabatepe şanzıman sorunu ile Ayvazpınar özel etabının ilk geçilişinde, Demet Kapani Soley ise ikinci geçilişinde kaza yaparak ralliye veda ettiler. Aytepe özel etabının ilk geçilişinde Şeref Akgün kaza yapınca sağ ön tekerini kopartarak, Ali Yasin Hüroğlu da sağ ön tekerinde sorun yaşayınca yarış dışında kaldı. Aytepe’nin ikinci geçilişinde 0 kapı numaralı güvenlik aracı kaza yapınca etap içindeki Serkan Yazıcı uyarıldı ancak Yazıcı ilk geçilişinden daha iyi zamanı yapmayı başardı. Kaza yapan aracı çekmek için etaba çekici girince start sırasında bekleyen Dağhan Ünlüdoğan yaklaşık yarım saat geç start aldı. Aynı etapta daha sonra Roya Angejiheidari çamura saplandı ve yarışı tamamlayamadı, Evren Özcan ve Cüneyt Göz de kaza yaparak yarış dışı kaldılar.

Yarış sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan pilotlar Aytepe özel etabını beğendiklerini, ilk gün ve ikinci gün etaplarının farklı olmasının mücadeleye renk kattığını, heyecanı üst seviyeye taşıdığını belirttiler.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası’nda altı yarıştan oluşan sezon Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile tamamlandı. Puanların Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından onaylanması ile şampiyonluklar kesinlik kazanacak. Serkan Yazıcı pilotlar şampiyonasında, Lassa Ralli Takımı ise takımlar birinciliğinde sezonu ilk sırada tamamladılar.

Top