You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Son kozlar Ford Otosan Rallisi’nde Ortaya Konacak

Son kozlar Ford Otosan Rallisi’nde Ortaya Konacak

2008 sezonunun son rallisi olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası sona eriyor. Rallinin startı alışılageldiği üzere Outlet Center’dan 1 Kasım Cumartesi saat 11:00’da verilecek. Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından bu sene 26.sı düzenlenen ralli sezonun son yarışı olması sebebi ile şampiyonluk düğümünün de çözüleceği ralli olacak.

Son ralliye girerken pilotlar şampiyonasında Lassa Ralli Takımı’ndan Serkan Yazıcı 70 puan ile lider,Fiat Motorsporları’ndan Fatih Kara ise 64,5 puan ile ikinci sırada yer alıyor. Üçüncülük basamağında ise Yazıcı’nın takım arkadaşı Hasan Özseyhan bulunuyor. Takımlar şampiyonasında ise Lassa Ralli Takımı, en yakın rakibi Yurtiçi Kargo Ralli Takımı’nın 75,55 puan önünde 201,55 puan ile lider konumda yer alıyor. Üçüncü sıradaki Deltasport’un ise 96 puanı bulunuyor.

İki günlük rallinin ilk gününde ekipler Orman ve Çenedağ etaplarını iki kez geçip dört kilometrelik Otosan etabını da bitirip ilk günü tamamlayacaklar. Pazar günü de Ayvazpınar ve Aytepe özel etaplarını ikişer kez geçip sezonu tamamlayacaklar.

KOSDER, Orman özel etabının iki geçişi ve Otosan özel etabının bir kez geçileceği özel alanı seyirci noktası olarak belirledi. Böylece aynı noktada üç özel etabı izlemek mümkün olacak. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’ne yakın bu noktaya ulaşım da çok kolay, seyirci noktasına ulaşmak için 500 metre yürümek yeterli olacak.

Bu sezon rallilerine özel olarak hazırlanan haritalar ve yol tariflerinin yer aldığı Seyirci Kılavuzu’nu ArkasOtomotivTRS.com sitesinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ralli boyunca etap sonuçlarını ve flaş haberleri takip etmek için cep telefonlarınızın internet tarayıcısından bağlanabileceğiniz wap.aotrs.com adresi yine kullanıma açık olacak. Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası’nın resmi internet sitesinden sonuçlara, haritalara, basın bültenlerine ulaşabilirsiniz.

Top