You are here
Home > WORLD > WRC > Patrick Pivato Fransa’ya Dönüyor

Patrick Pivato Fransa’ya Dönüyor

Sapporo’daki bir hastanede, François Duval’in Japonya Rallisi’nde yaptığı kaza yüzünden kemikleri kırılan ve kan kaybeden yardımcı sürücü Patrick Pivato geçirdiği ameliyatlardan sonra artık Fransa’ya dönüyor. En kötünün olmasından korkulduğu durumda, medikal takım iyi bir iş çıkardı ve WRC topluluğu da kan veren kişileri hızlı bir şekilde buldu.

Bir kaç gün sonra komadan çıkan Pivato zorluk çekmeden karısını tanıdı ve Japonya’dan ayrılmayarak yatağının yanında bekleyen Duval’e teşekkür etti. Tokushukai Higashi Hastanesi doktorları Pivato’nun iyileşmesinden memnun kaldılar ve onun Fransa, Lyon’daki bir hastaneye transfer olmasına izin verdiler. Geçtiğimiz haftasonu tamamlanan uzun yolculuktan sonra bir kaç tıbbi müdahale daha onu bekliyor.

François Duval resmi internet sayfasında “İyileşmesi üç ay daha sürecek ve ralli güvenliğiyle ilgilenecek gibi duruyor. Böylesine kötü bir kazadan sonra Patrick bir daha sağ koltukta oturmak istemiyor.”

Stobart sürücüsü ayrıca metal bariyere çarpmalarıyla ilgili bir kaç cümle de yazdı.

“Kazadan hemen sonra Patrick’e iyi olup olmadığı sordum ve o da hayır dedi. Hemen ciddi bir durum olduğunu anladım.” yazan Duval metal parçanın kırıldığını, Pivato’nun bacağını sıyırdığını ve koltuğun altındaki telsiz vericisini de parçaladığını ekledi.

“Yapabildiğim tek şey Matthew’in gelmesini beklemekti. O yardım çağırabilirdi. Patrick’in şuuru yerindeydi. Tıbbi ekibi beklerken onunla konuştum. Dakikalar saat gibiydi o an.”
Pivato, ekibin varmasıyla helikopterle hastaneye taşındı. Oradaki bir hemşire Duval’e yaralanmanın ciddi olduğunu ve daha kötüsünün beklendiğini söyledi. Bunu duyması üzerine Duval bayıldığını yazdı.

Günlerce süren meraklı bekleyişten sonra Pivato komadan çıkarıldı ve hızlı bir şekilde iyileşmeye başladı.

Duval, Patrick’in gözlerini açtığını görmenin ve sesini duymanın ve daha önceki gibi ‘şebek’ halde konuşmanın büyük bir rahatlama olduğunu açıkladı.

HABER : SONER TAMER
www.cizgihaber.com

Top