You are here
Home > WORLD > WRC > Rossi Ford Focus WRC’yi Test Etti

Rossi Ford Focus WRC’yi Test Etti

Geçtiğimiz hafta Wales Rally GB’de süreceği Ford Focus RS WRC’yi test eden Valentino Rossi, en iyi WRC sonucu olan onbirincilikten daha iyi bir sırada ralliyi bitireceğini söyledi. 6 kere MotoGP şampiyonu, Wales’te süreceği otomobilin ilk testini Salı günü Cumbria’daki Greystoke Ormanı’nda gerçekleştirdi.

Test, 29 yaşındaki sürücünün M-Sport tarafından yürütülen otomobili, ralliden önce tanıması için yapıldı. Rossi, sis yüzünden rötara kalan uçağı yüzünden planlanandan biraz daha geç bir saatte 13:00’da teste başladı. Beş saatten fazla bir süre İngiltere Rallisi’ne benzer bir zemine sahip toplam 80 kilometrelik bir etapta aracına alışmaya çalışan İtalyan, Focus’u karanlıkta da sürme fırsatını elde etti. Stobart VK M-Sport sürücüsü Matthew Wilson da, Rossi’ye otomobile alışma sürecinde yardım etmek için oradaydı.

Test sonrasında konuşan Rossi tekrar direksiyon başına geçmenin çok güzel olduğunu söyledi: “Bir otomobili çamurda kullanmayalı uzun bir süre olmuştu. Ormanda başladık ve gelecek hafta İtalya-Monza’da devam edeceğiz.”

İtalyan, son olarak 2006 Yeni Zellanda Rallisi’nde bir Subaru Impreza sürmüştü. “Çok farklı bir hissiyatı var. Yeni kontrol lastiği de çok farklı. Otomobil çok hızlı ve tork çok iyi. Başlangıçtan itibaren iyi bir hissiyat yakaladım.”

“İlk amacım ralliyi bitirmek. Yeni Zellanda’da 11. olmuştum ama bunu geliştirmek istiyorum.”

MotoGP kontratını Yamaha ile yenileyen Rossi, WRC’ye geçebileceği dedikodularına da bir son vermiş olsa da konunun ucunu açık bıraktı: “Motor yarışlarını bitirdiğim zaman olabilir. Henüz karar vermedim. İki senelik bir kontratım var. Ondan sonra göreceğiz.”

HABER : SONER TAMER
www.cizgihaber.com

Top