You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Ukraynalı Pilot Tananevych Mahallide Şov Yaptı

Ukraynalı Pilot Tananevych Mahallide Şov Yaptı

İstanbul Otomobil Kulübü (İSOK) tarafından organize edilen İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışında altı araç ile start alan Deltasport takımında bütün araçlar kırıcı parkura rağmen eksiksiz olarak yarışı tamamladılar. Toplam altı özel etap geçen Deltasport pilotları yağmurun ağırlaştırdığı parkurda hiçbir mekanik sorun yaşamadan servis alanına ulaşmayı başardılar.

Türkiye’de ilk defa Fiat Palio araç ile mücadele eden Dmytro Tananevych-Sergiy Muntyan ikilisi N2 sınıfında birinci olurken genel klasmanda da dokuzuncu sırayı almayı başardılar. Ukraynalı ekip geçilen altı etabın beşinde sınıfındaki en iyi zamanı elde etmeyi başardı. Yarış sonrasında Türkiye’de yarışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen genç pilotlar Deltasport’a da bu fırsatı onlara verdikleri için teşekkür ettiler. Parkuru ve etapları çok beğendiklerini söyleyen Ukraynalı pilotlar Ocak ayında düzenlenecek diğer yarışlarda yeniden start almak için sabırsızlandılarını da eklediler. Mücadelenin de üst seviyede olduğunu, bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten Dmytro Tananevych, etaplarda gördükleri ilgiden şaşırdıklarını belirtirken bu ilginin onları yeniden Türkiye’de yarışmak için teşvik ettiğini söyledi.

Bir diğer Ukraynalı Anton Kuzmenko’nun kopilotluğunda yarışan Eytan Halfon ise kendi sınıfı N2’de üçüncü olmayı başardı. Sezon içinde Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda mücadele eden Halfon ilk kez toprak parkura çıktı. İlk kez toprak etaba çıkan bir diğer pilot ise Burcu Çilingir Ürkmez idi. Ürkmez de sorunsuz tamamladığı yarışta N2 sınıfında dördüncü olmayı başardı. Merve Hasbay ve Gökhan Serim de N2 sınıfında mücadelelerini sorunsuz tamamladılar ve finişe gelmeyi başardılar.

Yarışa A6 sınıfında Deltasport renklerindeki Fiat Palio Kitcar ile giren Alptekin Işıkalp de sınıfında birinci olarak yarıştan kupa ile ayrılmayı başardı. Işıkalp sorunsuz tamamladığı yarışta en yakın rakibine 2 dakika 27.1 saniye fark atarak birinciliği elde etti.

Maslak Özel Seyirci Etabı’nda gösteri amaçlı start alan Volkan Işık da etapta toplanan yüzlerce seyirciye keyifli anlar yaşattı. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda mücadele ettiği Fiat Grande Punto S2000 ile etaba çıkan Işık, yağmur ile kayganlaşan zeminde birbirinden güzel hareketler sergileyerek izleycilerin yoğun tezahüratleri altında gösterisini tamamladı.

İstanbul Ralli Şampiyonası’nda ikinci yarış 11 Ocak 2009 tarihinde yine İstanbul Otomobil Kulübü tarafından Castrol sponsorluğunda düzenlenecek.

Top