You are here
Home > WORLD > IRC > Monte Carlo Rallisi’nde Ünlü İsimler

Monte Carlo Rallisi’nde Ünlü İsimler

Bu yıl 77. kez düzenlenecek olan Monte Carlo Rallisi’ne katılım durmak bilmiyor. 5 kez Dünya Şampiyonu olan Sebastien Loeb’ün de katılacağı yarışın kayıtları devam ederken, ünlü pilotlarda yarışa rağbet gösteriyorlar.

Peugeot’nun Le Mans pilotu, tecrübeli isim Stephane Sarrazin, Peugeot Sport Fransa takımına ait 207 Super 2000 ile Monte Carlo Rallisi’nde yerini alacak. Sarrazin, 2004 yılında Fransa Şampiyonu olduktan sonra fabrika takımı adına bazı Dünya Ralli Şampiyonası yarışlarına katılmıştı. Geçtiğimiz sene tamamı asfalt olan Antibes Rallisi’ne katılan pilot, Nicolas Vouilloz’un 25 saniye arkasından 2. sırada finiş görmüştü.

Yarışa katılmayı planlayan ünlü isimlerden bir diğeri ise Toni Gardemeister. 33 yaşındaki Fin pilot, Astra Racing’e ait bir Fiat Grande Punto Super 2000 ile start alacak. Gardemeister daha önce 2006 yılında Monte Carlo Rallisi’nde Astra Racing adına yarışmış ve üçüncü sırada tamamlamıştı. Astra Racing yetkilisi Luca Pregliasco, “Toni ile çalışmak gerçekten çok keyifli. Hem çok iyi bir pilot, hemde çok iyi bir insan. Toni’nin kullanacağı aracımız iyi speclere sahip. Yarışın başlamasını dört gözle bekliyoruz.” dedi.

HABER : EFE ERSOY

Top